Полякът Роберт Банашек спечели първия етап на колоездачно състезание на

...
Полякът Роберт Банашек спечели първия етап на колоездачно състезание на
Коментари Харесай

Поляк спечели първия етап на По пътя на римляните за купа Долчини

Полякът Роберт Банашек завоюва първия стадий на колоездачно съревнование на шосе " По пътя на римляните " за купа " Долчини ", което е с коефициент 2.2 на ЮСИ. Той преодоля 125-километровото трасе от село Баня през Банско и Разлог за 2:45.50 часа. Банашек беше най-бърз във финалния спринт от групата от шестима откъснали се състезатели и изпревари испанеца Мигел Анхел Байестерос и словака Ян Андрей Цули.

Най-добре от българите се показа Йордан Андреев, който кара за френския тим " Мартиг ". Той се подреди 15-и на 28 секунди зад спечелилия. Миналогодишният победител Полихронис Цорцакис (Гърция) финишира 20-и с закъснение от 4:12 минути. 73 състезатели от стартиралите 89 стигнаха до финала в първия ден.

Надпреварата продължава на следващия ден с втория стадий обща с дължина от 151.6 километра със старт в село Баня през Добринище и Банско, където ще бъде финалът, откакто колоездачите ще изминат 4 пъти избрания маршрут.

В третото издание на надпреварата вземат участие 17 тима от 10 страни - България, Словакия, Италия, Полша, Англия, Гърция, Швейцария, Франция, Испания, Сърбия и Казахстан.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР