Полякът Михал Харатик спечели европейската титла в тласкането на гюле

...
Полякът Михал Харатик спечели европейската титла в тласкането на гюле
Коментари Харесай

Полската дружина разплака Щорл пред фанатизираните германски фенове

Полякът Михал Харатик завоюва европейската купа в тласкането на гюле на шампионата на Стария континент в Берлин (Германия) в един от най-интересните и оспорвани финали довечера. 26-годишният Харатик, който беше втори на континенталния шампионат преди две години в Амстердам, реализира 21.72 метра във втория си опит, с което завоюва златното отличие. Харатик води в европейската класация за сезона с 22.08 м.

Триумфът на полската тайфа довечера добави европейският отличник в зала от Белград 2017 и притежател на международни и европейски трофеи при юношите Конрад Буковиецки, който си обезпечи среброто с 21.66 м. 21-годишният поляк донесе четвъртото отличие на Полша във вторник вечер, откакто по-рано през днешния ден сънародниците му Войчех Новицки и Павел Файдек заеха първо и второ място във финала в хвърлянето на чук.

Трикратният европейски първенец навън и повторен международен Давид Щорл се радваше на извънредно сериозна поддръжка от трибуните, само че тя се оказа незадоволителна да му донесе златото. Германецът остана трети с 21.41 метра.

Още трима състезатели в този извънреден край тласнаха гюлето над 21 метра. Чехът Томаш Станек се подреди четвърти с 21.16 м. Александър Лесной, който се състезава под безпристрастен байрак, приключи пети с 21.04 м. Боб Бертемес усъвършенства националния връх на Люксембург и зае шестото място с 21.00 м.

Португалецът с български корени Цанко Арнаудов, който взе бронза в Амстердам 2016, приключи девети с 20.33 м.

РАЯ ИВАНОВА, делегат на Sportal.bg в Берлин
Снимка: ©Getty Images
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР