Полякът Матеуш Грабис от отбора на Востер спечели втория етап

...
Полякът Матеуш Грабис от отбора на Востер спечели втория етап
Коментари Харесай

Полякът Матеуш Грабис спечели втория етап от колоездачната обиколката на България

Полякът Матеуш Грабис от тима на Востер завоюва втория стадий от 70-ото издание на колоездачната обиколка на България - 108,3 километра от Троян до Казанлък.

Грабис стигна до триумфа, откакто надви във финалния спринт над чеха Михал Шуран от ЕйТиТи Инвестмънтс, който обаче се оказа новият водач в генералното класиране.

Днешният стадий включваше прекосяване на най-тежката височина в тазгодишната обиколка - Шипка от страната на Габрово - и точно това нанагорнище реши значително първите две места в крайното класиране. Грабис и Шуран съумяха да се откъснат от главната група и до финала никой от останалите участници не съумя да ги застигне.

Пръв през Шипка мина Шуран. Чехът караше пред Грабис до последните 300 метра от стадия, когато на финалната права в Казанлък бе разминат от по-свежия Грабис. Позициите на двамата бяха сложени под въпрос само от италианеца Лиам Бертацо, само че неговите старания ми разрешиха единствено да се приближи до двамата водачи на по-малко от половин минута. Останалата част от главната група финишира на почти минута след спечелилия Грабис.

С второто си място в днешния ден Шуран взе " жълтата фланелка " на водач в генералното класиране от съотборника си и съотечественик Томаш Якоубек.

" Зеленото трико " за най-активен играч остава на гърба на унгареца Жолт Ищлщекер, който бе доста деен и при двете спринтови награди при започване на днешния стадий. Шуран пък поведе и в класирането при катерачите, което носи " бялата фланелка на червени точки ".

Швейцарът Лука Йени от Едюкейшън Фърст остава преди всичко в класирането за " бялата фланелка " за най-хубав играч до 23 години.

Във вторник следва най-дългият стадий от обиколката на България тази година - 180 километра от Казанлък до Бургас. Очаква се той да бъде изключително подобаващ за спринтьорите и някой от тях да завоюва етапната победа.




Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР