Полякът Матеуш Ейсмонт триумфира в най-големия любителски тенис турнир София

...
Полякът Матеуш Ейсмонт триумфира в най-големия любителски тенис турнир София
Коментари Харесай

Поляк спечели най-големия любителски тенис турнир у нас

Полякът Матеуш Ейсмонт победи в най-големия любителски тенис шампионат София Мастърс 1000. Във финала, който се игра на централния корт в Българския народен тенис център, той победи изрично Светослав Стоичков със 7:5, 6:1. Преди месец полякът дебютира в Интерактив тенис с купа при напредналите в Деветия вечерен шампионат. Представянето му и в този момент беше ослепително и му донесе купата.

Финалът на Sofia Masters 1000 стартира оспорвано, като първия пробив в срещата записа Светослав Стоичков. Матеуш резервира успокоение и незабавно взе гейма на противника си. След първичното разузнаване финалистите показаха на публиката динамична и равностойна игра. При 6:5 полякът проби наново и затвори първия сет със 7:5. Във втория сет Стоичков не беше толкоз съсредоточен и след 1:1 отстъпи изцяло самодейността на съперника си. Дори поддръжката на многочислените му фенове, пристигнали да го приветстват в Борисовата градина, не съумя да вдигне духа му. Матеуш беше непогрешим във значимите моменти и завоюва и втория сет с 6:1. Така полякът стана четвъртият фен, печелил Мастърс сериите на ИТЛ след Радослав Владимиров, Едиз Батран и Любен Попов.

„ Започнах да играя тенис след дълго спиране и съм доста благополучен от успеха. Това беше вторият ми шампионат в Интерактив тенис и не беше по никакъв начин елементарно да стигна до купата. Финалът беше доста оспорван, само че за благополучие завоювах значимите точки. Напрежението беше огромно, публиката поддържаше Светослав. Физически се усещам добре и към този момент виждам към идващия шампионат “, сподели първенецът след награждаването.

За успеха си в София Мастърс 1000 Матеуш получи ваучер за 300 лв. за спортна екипировка, екип от ИТЛ и 1000 точки за ранглистата на лигата. Светослав си потегли с ваучер за 200 лева и 600 точки за ранглистата. Освен това играчите се поддържаха с енергийните гелове на MelliGel и взеха предметните награди от БОРН – препарати от Германия.

С купата си Ейсмонт влезе в топ 8 на Интерактив тенис и в случай че задържи позицията си ще бъде сигурен участник във финалите. Те стартират на 5 декември, като сега Матеуш е на 7, а Любен Попов – на 8 място. До декември обаче остават два шампионата и са вероятни разбърквания.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР