Полякът Хуберт Хуркач победи Андрей Рубльов с 6:3, 3:6, 7:6

...
Полякът Хуберт Хуркач победи Андрей Рубльов с 6:3, 3:6, 7:6
Коментари Харесай

Хуберт Хуркач победи Андрей Рубльов и спечели титлата от Мастърс турнира в Шанхай

 Efbet2023 Horizontal
Полякът Хуберт Хуркач победи Андрей Рубльов с 6:3, 3:6, 7:6 (8) и завоюва купата на шампионата по тенис в Шанхай от сериите " Мастърс ". Срещата продължи близо два часа и половина и бе оспорван до последната точка.

Това е втора купа за международния номер 17 от шампионатите " Мастърс ", като стана и първият победител в конкуренцията от 2019-а, защото през последните три години надпреварата не се състоя поради пандемията от ковид.

Хуркач стартира по-добре мача, пробивайки в шестия гейм след който поведе с 4:2. Той бе безукорен при сервиса си и затвори частта при 6:3. Във втория сет обаче Рубльов, който в профил на полуфиналите Григор Димитров се снабди с задатък от 3:0. След това и двамата взимаха взимаха подаванията си до крайното 6:3. Решителната част вървеше гейм за гейм, само че при 5:4 в своя изгода Хуберт Хуркач изпусна мачбол. Руснакът изравни и се стигна до тайбрек, в който Рубльов имаше мачбол, само че не се възползва, а след това загуби мача с 8:10 точки.

Хуркач записва 21 аса в мача против 13 за противника си и имаше повече осъществени точки на първия си сервис. Полякът бе и по-ефективен на ретур при подаванията на Рубльов.

 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР