Полузащитниците на Левски (Сф) Филип Кръстев и Андриан Краев се

...
Полузащитниците на Левски (Сф) Филип Кръстев и Андриан Краев се
Коментари Харесай

Националите Филип Кръстев и Андриан Краев говориха пред проектонационалите от набор 2009 за пътя на професионалния футболист

Полузащитниците на Левски (Сф) Филип Кръстев и Андриан Краев се срещнаха през днешния ден с момчетата от районните тимове, които вземат участие в плана на БФС " Турнир на гениите ".

Двамата национали описаха за пътя, по който са минали до професионалния футбол, а също по този начин дадоха отговор на въпроси и дадоха препоръки на родените през 2009-а година гении. Второто издание на шампионата стартира през днешния ден на Базата на БФС с присъединяване на най-хубавите подбрани играчи с капацитет до 14-годишна възраст от районите София, Варна, Пловдив, Бургас, Велико Търново и Благоевград.

" Намирате се в един прелестен стадий от живота. Наслаждавайте се на футбола и работете да ставате по-добри, обърна се Филип Кръстев към момчетата, които бяха изпълнили амфитеатралната зала въз основата на БФС в Бояна.

" За да станеш професионален футболист на най-високо равнище би трябвало да живееш с футбола, да мислиш всеки ден какво може да те направи по-добър. Филип е доста надарен, постоянно е бил в полезрението, бил е младежки национал, юношески национал. При мене нещата не се случиха по този начин. Аз съм младеж на Ботев (Враца), по-късно бях четири години в школата на Левски. Минал съм през В група, през Б група, с цел да бъда в този момент в тим като Левски в Първа лига. Искам да ви кажа, че всеки си има своето време и когато то пристигна, той ще направи крачката. Не се отхвърляйте, не се отчайвайте, сподели Краев пред гениите на България.

След това двамата трябваше да отговорят на питането на децата кой е най-трудният им мач и кои са футболистите, които са ги впечатлили най-вече на терена - и като противници, и като съотборници.
 Арис изпрати оферта за Филип Кръстев
Арис изпрати оферта за Филип Кръстев

Почти несъмнено е, че националът няма да продължи да носи екипа на Левски

" Реваншът с ПАОК в европейските клубни шампионати за мене беше най-трудният мач, който съм играл. На първо място тъй като бях болен, доста изнемощял и напрактика нямах никакви сили. Иначе най-хубавият футболист, с който съм играл, е халфът на Троа Роминиг Куаме, който може би не е прочут у нас, само че е доста добър. И сега играе в Троа. А най-силният противник, против който съм играл, е Софиян Буфал. Срещнахме се на терена по време на престоя ми в Троа в една контролна среща, съобщи Филип Кръстев.

" Най-трудните мачове, които съм играл, са полуфиналите с Лудогорец за Купата на страната. И несъмнено мачът с Грузия като посетители, който завършихме 0:0 от Лигата на Нациите. Беше много тежък мач. Винаги съм се стимулирал обаче от любовта към футбола. И съм си сложил за цел, че би трябвало да бъда най-хубавата версия на самия себе си, когато завърша кариерата си ", изясни Краев пред момчетата от шестте района на България ", които не стопираха да ръкопляскат на звездите на Левски и на националния тим.

Турнирът стартира през днешния ден с шест мача, а основният методист на БФС Лъчезар Димов изясни, че преди началото децата са изслушали лекция на диетолог, който им е разяснил главните и най-важните насоки в вярното хранене и метода на живот на професионалния футболист.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР