Полузащитникът на Левски Роман Прохазка заяви, че иска да спечели

...
Полузащитникът на Левски Роман Прохазка заяви, че иска да спечели
Коментари Харесай

Роман Прохазка: Искам да спечеля трофей с "Левски"

Полузащитникът на " Левски " Роман Прохазка съобщи, че желае да завоюва трофей със " сините ". Словакът отговори на въпроси на почитатели по ЛевскиТВ.

" Аз персонално имам единствена цел - да подвигна трофей с " Левски ". Мисля, че тази година имаме късмет за това и ще създадем всичко допустимо, с цел да зарадваме освен нас, само че и доста, доста хора ", сподели Прохазка.

" По принцип не обичам да давам обещание, още повече че не зависи единствено от мен. Но ще се борим и за купата, и за купата, до момента в който имаме шансове. Мога да кажа, че всички се надяваме да вземем най-малко един трофей през този сезон ", добави той.



Прохазка счита, че клубът се развива добре в последните месеци. " Сега всичко е наред и клубът върви в вярната посока. Атмосферата в съблекалнята е добра, настроението е ужасно. През лятото пристигнаха доста футболисти и към момента се опознаваме. Добър колектив сме, само че за същинско другарство би трябвало повече време ", сподели Прохазка.

Той е удовлетворен, че работи с умел експерт като Делио Роси, само че признава, че се е стараел да научава по нещо от всички треньори в " Левски ".

" Делио Роси е огромен експерт. Има богат опит. Сега упражняваме повече тактичност, в сравнение с при предходните треньори. Смятам, че се подобряваме в това отношение. Имаме и добра физическа подготовка. Радвам се, че работим с подобен треньор ", сподели той.

" За мен като футболист е значимо да извършвам дилемите си на терена. По принцип не е добре да сменяш непрекъснато позицията си, само че аз към този момент привикнах. Смятам, че съм най-силен на поста вътрешен халф, само че съм играл и като десен и ляв бек, като крило. Не постоянно се е получавало, само че постоянно съм се старал да давам най-хубавото от себе си ", добави словакът.

28-годишният полузащитник има договор със " сините " до края на сезона, само че на този стадий не е водил договаряния за продължаването му.

" Засега не съм получил предложение за нов контракт и по тази причина не мога да кажа дали ще оставам, или ще си потеглям. Има време. Всичко е въпрос на диалози ", сподели той.

" Не бих приел оферта от различен български клуб. Четири години съм в " Левски " и не желая да играя на друго място в България ", добави той.

Прохазка чака оспорвани срещи в Първа лига напролет и се надява на повече изразителни победи с " Левски ".

" Очаквам забавно състезание напролет. В първата шестица ще има положителни тимове, ката че сигурно ще има доста забавни срещи ", съобщи словакът.

" Всеки мач е друг. Имаше мачове, в които играхме по-дефанзивно, само че имаше и мачове, в които имахме доста положения, само че отново бихме с по 1:0. Но 3 точки се дават за победа и при 1:0, и при 5:0. Разбира се, че желаеме да бием с доста голове, с цел да радваме почитателите, само че не постоянно се получава,правим пропуски ", сподели Прохазка.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР