Полузащитникът на Чехия Михал Садилек няма да може да играе

...
Полузащитникът на Чехия Михал Садилек няма да може да играе
Коментари Харесай

Чешки национал падна от колело и няма да играе на Европейското

Полузащитникът на Чехия Михал Садилек няма да може да играе на европейското състезание в Германия. 25-годишният футболист на нидерландския Твенте отпада от сметките на селекционера Иван Хашек, тъй като е... паднал, карайки велосипед. Самият треньор разгласи новината и я разказа като " огромен удар " по чешкия отбор.

" За страдание Садилек е паднал до момента в който е карал колело и е получил пострадване на крайници, заради което няма да играе на Евро 2024 ", гласи известието от страна на локалната федерация.

Чехия стартира присъединяване си на Европейското на 18 юни с мач против Португалия. Останалите два тима в тази група са Турция и дебютантите от Грузия.

Чехите играят непроменяемо на всяко едно европейско състезание от 1996 година насам. На оня шампионат в Англия те станаха втори, губейки финала против Германия, през 2004-а в Португалия приключиха трети, а също по този начин имат и два четвъртфинала за този интервал.

На последния шампионат преди три години още веднъж стигнаха до последните осем, където обаче бяха отстранени от състава на Дания.

Садилек е младеж на Словачко, само че на 16-годишна възраст минава в ПСВ Айндховен, а на равнище мъжки футбол има единствено един сезон чартърен в чешкия Слован (Либерец), а в останалото време игаре напълно в Нидерландия.

За националния тим на страната си има 16 мача и 1 гол.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР