Полузащитникът на Чавдар (Етрополе) Панайот Пасков вкара първия гол в

...
Полузащитникът на Чавдар (Етрополе) Панайот Пасков вкара първия гол в
Коментари Харесай

Халф на Чавдар : Турнирът на талантите ще върне във футбола много българи

Полузащитникът на Чавдар (Етрополе) Панайот Пасков вкара първия гол в възобновеното издание на Турнира на гениите от Трета лига, който се организира от 7 до 9 юни въз основата на БФС в Бояна. Той се разписа с глава, откривайки резултата в интерес на Югозападна България против Югоизточна, а в последна сметка срещата приключи 3:1. Два дни по-късно Югозападният отбор завоюва шампионата след 3:0 над Северозападния район. " Поздравления за управлението на БФС за тази самодейност, която е потребна, а съм сигурен, че с времето ще бъде още по-полезна. Този шампионат би трябвало да продължава да се организира, тъй като доста момчета бяха незнайни на експертите и тук бяха видяни. Ако е правилно, че мениджъри от Германия и Италия са си харесали 4-5 момчета, е просто ужасно. Много добра крачка е за всички и би трябвало да се организира всяка година ", разяснява Пасков пред Българска телеграфна агенция.

Попитан по какъв начин прави оценка равнището на мачовете, полузащитникът на етрополци съобщи: " Първо изгледах мача сред Северозападна и Североизточна България и беше доста оспорван и равносилен. Но по-късно отборът от Варна получи червен картон и това натежа. За мен персонално темпото беше положително, като се има поради топлото време. Например нашите мачове на Етрополе с тимове като Марек, Вихрен (Сандански), Кюстендил и се получиха също доста оспорвани ". Юношата на Септември (София) за разлика от много млади футболисти, Панайот Пасков влезе в мъжкия футбол със Созопол и има взор от Втора лига за един полусезон. И е на мнение, че " много момчета могат да пробият най-малко във второто равнище, а разликата изобщо не е непреодолима ". И най-малко във второто равнище няма никаква нужда да се взимат чужденци, а по-скоро да се погледнат млади български футболисти като участвалите в този шампионат.

В тима на Югозападна България имаше шестима футболисти от Чавдар (Етрополе) и доста хора се запитаха дали това им е донесло успеха или пък просто равнището в тази дивизия е най-високо. Пасков обаче има друго мнение. " Това, че бяхме шест индивида от Етрополе не изигра чак такава роля. На първо място ние се познаваме от терените и от преди, а на второ – въпреки и единствено за два дни, се получи химия, станахме колектив. Водещото е, че го искахме, тъй като ние си го казахме в деня преди мачовете, че би трябвало да приключим първи. Но голяма роля има и нашият треньор Ивайло Василев, който същински ме впечатли. Той ни сподели: " Каквото и да се случи на този шампионат, ние – хората от щаба, сме зад вас. Излезте на терена и се забавлявайте ". Това докосна доста от нас ". Доста хора разясниха, че този шампионат би трябвало да се реалокира в различен интервал от календара, само че младият и упорит полузащитник е на друго мнение и вижда края на сезона като вярното време. " На първо място шампионатът по този начин остава най-близо до трансферния пазар, който се отваря лятото. На второ, по този начин се вижда кой какъв темперамент има. Ясно е, че всеки желае да отиде на море, само че три дни не са нещо съдбовно. Момчетата с готовност да вървят напред могат да дадат още малко от себе си и след това с задоволство да отидат да разпускат ", сподели още някогашният младежки национал на България.

Carlsberg " Домът на Феновете " е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето наличие и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР