Полузащитникът на Ботев Пловдив Димитър Тонев е само на 19

...
Полузащитникът на Ботев Пловдив Димитър Тонев е само на 19
Коментари Харесай

Димитър Тонев: От агитката стигнах до първия отбор, сега мечтая да бъда капитан на Ботев

Полузащитникът на Ботев Пловдив Димитър Тонев е единствено на 19 години, но към този момент е взел участие в 31 мача за първия тим, в които е отбелязал 3 попадения. Той е младеж на клуба, минал е през всички обединения и справедливо е извоювал място в мъжкия отбор. Той даде обстойно изявление за втория брой на " жълто-черния " бюлетин " Канарче ". В него Тонев разкрива по какъв начин се е запалил по футбола, какво е нужно, с цел да се пробие измежду най-хубавите и още любопитни неща.

- Здравей, Митко! Би ли разказал за началото при теб - кой те възпламени по футбола и по кое време стартира да тренираш?

- По футбола ме възпламени братовчед ми Цветелин Тонев, който по това време беше младеж на Ботев Пловдив и занапред навлизаше в мъжкия тим на " жълто-черните ". Като всяко едно дете ритах по 7-8 часа дневно с по-големите от мен и всякога се хвалех у дома какъв брой съм добър. Така един ден татко ми, без да ме предизвести, ме записа да упражнявам в обичания ми тим - Ботев Пловдив. Бях на 7 години (първи клас).

- Какво е нужно за пробив в мъжкия футбол?

- Изискват се доста старания и вложение на тренировките. Трябва да тренираш наедно с " батковците ", без да изоставаш, с цел да може да получиш късмет. Също по този начин през юношеските години би трябвало да си оставил диря и доста положителни усещания, с цел да те интегрират в първия състав. Аз съм от златния набор на Ботев Пловдив и бяхме спечелили всичко допустимо. Също по този начин доминирахме в България всяка една година и по този начин няколко момчета започнахме да упражняваме с мъжете.

- Кои съгласно теб са мощните ти страни на терена?

- Смятам, че това са техниката, боравенето с топката, както и влизането в комбинации на гъсто пространство и удари от далечно разстояние.

- А има ли такива, които мислиш, че би трябвало да подобриш?

- Предимно физическите - устойчивост, взривна мощ, мощ.

- Доста повсеместен футболист си - въпреки всичко, на коя позиция се чувстваш най-комфортно?

- Най-удобно се усещам на позицията атакуващ вътрешен халф, само че също по този начин мога да се оправям доста добре като външен халф. В Ботев играя в средата на терена, само че в националния тим по-често съм слаган като външен полузащитник.
 Па Конате: Димитър Тонев и Атанас Илиев са над всички останали в Ботев (Пловдив)
Конате: Тонев и Атанас Илиев са над всички останали в Ботев (Пд)

" Българският футбол е по-агресивен, само че съдиите свирят доста елементарно нарушавания "

- Кой е обичаният ти международен футболист?

- Кристиано Роналдо.

- А какви са най-смелите ти фантазии, свързани с футбола?

- Като дребен фантазиите ми бяха един ден да играя в обичания ми клуб в чужбина - Манчестър Юнайтед, както и да печеля трофей с Ботев Пловдив. Но от скоро имам още една фантазия - да изведа " жълто-черния " тим с капитанската лента на стадион " Христо Ботев ".

- Освен футболист, ти си и правилен почитател на Ботев, включваш се с възторг във всички начинания на последователите на клуба. Тази прочувствена обязаност оказва помощ ли ти по време на мачовете или носи някакво напрежение?

- Фен съм на Ботев Пловдив, както се споделя, откогато съм се родил. Почти цялото ми семейство поддържат тима на Пловдив. От човек в агитката стигнах до футболист в мъжкия тим, което за мен също е сбъдната детска фантазия. Мисля, че това ми оказва помощ, тъй като познавам историята, знам какъв брой огромен е този клуб, какви футболисти са минали през него и какъв брой велика аудитория има. Това ме задължава във всеки мач да давам максимума от себе си за обичания тим.

- А какви са ползите ти отвън футбола? Какво обичаш да правиш в свободното си време?

- Обичам да излизам с другари и да се развличам по доста разнообразни способи.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР