Полузащитникът на Аякс Абделак Нури е диагностициран с трайни мозъчни

...
Полузащитникът на Аякс Абделак Нури е диагностициран с трайни мозъчни
Коментари Харесай

Футболист на "Аякс" е диагностициран с трайни мозъчни увреждания

Полузащитникът на " Аякс " Абделак Нури е диагностициран с трайни мозъчни увреждания, оповестиха от клубa. 20-годишният холандец колабира по време на мача от предсезонната подготовка на тим от Амстердам с " Вердер " (Бремен) в събота.

Инцидентът прекъсна дуела, като Нури беше закаран с хеликоптер в болница. Първоначално от " Аякс " обявиха, че положението на футболиста е устойчиво и отвън заплаха за живота. Нури ще замине за Амстердам за лекуване, само че възможностите му за цялостно възобновяване са дребни.

" Аякс " е надълбоко тъжен от новината, че Нури е диагностициран със съществени и трайни увреждания на мозъка. Нашите мисли и молебствия са с него и околните му в този сложен миг ", написа в " Туитър " холандският клуб.



Нури е артикул на школата на " Аякс ", като дебютира за холандския гранд през 2015 година 20-годишният гений е минал през всички младежки обединения на Холандия.

" Това е допустимо най-лошата вест. Ужасно е. Абделак е страховит гений, само че за жалост в никакъв случай няма да разберем какво можеше да реализира ", съобщи някогашният холандски вратар на " Манчестър юнайтед " Едвин ван дер Саар.

През миналия сезон Нури изигра 15 мача за " Аякс " във всички шампионати, в които се разписа един път и записа три асистенции. За втория тим на холандците той има 10 гола и 11 асистенции в 26 мача. Футболистът беше част от групата за финала на Лига Европа против " Манчестър юнайтед ", само че не взе присъединяване.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР