Полузащитникът на Атлетико Мадрид - Маркос Йоренте, продаде на търг

...
Полузащитникът на Атлетико Мадрид - Маркос Йоренте, продаде на търг
Коментари Харесай

Героят на "Атлетико" дари късметлийската си фланелка за борбата с COVID-19 в Испания

Полузащитникът на " Атлетико " Мадрид - Маркос Йоренте, продаде на търг фланелката, с която вкара два гола и изхвърли " Ливърпул " от Шампионската лига. Тениската му бе купена за малко повече от 8000 евро, а всички пари ще бъдат дарени за битката с ковид в Испания.

25-годишният Йоренте подари фланелката си като част от самодейността " La Mejor Asistencia ", която бе учредена в помощ на Испания по време на пандемията.

Във въпросния трагичен мач Йоренте влезе като запаса през второто полувреме на " Анфийлд " и се разписа след неприятно изчистване на Адриан в първото продължение. Девет минути по-късно той вкара и втори гол, преди Алваро Мората да означи трето попадение и да изхвърли носителя на трофея от конкуренцията.

И други испански спортисти се включиха със свои продукти в събирането на пари за идеята. Пилотът от Формула 1 Карлос Сайнц подари един от спортните си екипи, а фланелката, с която Рафаел Надал завоюва 12-ата си купа от " Ролан Гарос ", събра най-голямата сума - 20 500 евро.

Испания е измежду най-лошо засегнатите от ковид страни в света. Потвърдените случаи на инфектирани са повече от 172 000, а жертвите - 18 000.

bTV приканва: останете си у дома!
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР