Полузащитникът на Астън Вила - Леандер Дендонкер, може да продължи

...
Полузащитникът на Астън Вила - Леандер Дендонкер, може да продължи
Коментари Харесай

Евертън се подсилва с халф на Астън Вила през януари

Полузащитникът на Астън Вила - Леандер Дендонкер, може да продължи кариерата си в Евертън, който ще се опита да го притегли през януарския трансферен прозорец. 28-годишният белгиец съвсем не получава шансове за изява от началото на сезона и не е удовлетворен от обстановката си. Затова той може да изиска трансфер, а на „ Гудисън Парк “ наблюдават от близко обстановката и са подготвени да го вземат в редиците си, написа Football Insider.

През септември 2022-а година Вила даде 13 милиона паунда за белгийския национал, привличайки го от Уулвърхемптън. Смяната на мениджъра единствено месеци след идването му обаче се оказа неприятна вест за халфа, който остава доста в периферията на тима на Унай Емери. Дендонкер е стеснен едвам до 7 срещи като титуляр и 17 мача като запаса във Висшата лига откогато пристигна на „ Вила Парк “. Той не се е появявал на терена от 5 ноември насам.

Точно по тази причина се счита, че от Вила са склонни да договарят за възможна продажба на Дендонкер. Още повече, че той получава солидна заплата в размер на 90 хиляди паунда на седмица.

В Евертън следат обстановката и са подготвени да опитат да вземат белгиеца. Спортният шеф Кевин Телуел познава добре този състезател от взаимната им работа в Уулвърхемптън и знае, че той може да бъде потребен на „ карамелите “ със своята поливалентност. Дендонкер се оправя еднообразно добре както в халфовата линия, по този начин и в центъра на защитата и това може да е от огромна изгода на мениджъра Шон Дайш.

Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР