Полузащитникът на Андриан Краев даде интервю пред Труд, в което

...
Полузащитникът на Андриан Краев даде интервю пред Труд, в което
Коментари Харесай

Анди Краев с октровени думи за Левски, брат му Божидар, сестрата на Божинов и Ливърпул

Полузащитникът на Андриан Краев даде изявление пред " Труд ", в което приказва за работата на Станимир Стоилов; за травмата, която го извади за дълго от футбола; дали брат му Божидар ще се завърне в " синия " клуб; за кой тим мечтае да играе и по какъв начин му се отразява връзката със сестрата на Валери Божинов:
- Анди, изненадващо развиване на сезона – лятото бе изпълнено с неизясненост и напрежение, а месеци по-късно към този момент работите с най-хубавия роден треньор у нас за последните 15 години Станимир Стоилов. Изненада ли те развоя на събитията?
- Мисля, че не, тъй като скрито се надяваме тъкмо това да се случи и да се стабилизира клубът, финансово да сме по-добре. Вече се виждат първите стъпки в тази посока с подновяването на договорите на футболистите и с привличането на нови, които да подсилят тима през зимата. Занапред ще се усъвършенстват нещата от ден на ден. Относно господин Стоилов, единствено може да ни радва, че имаме опцията да се докоснем до него.
- Прие ли като комплимент обстоятелството, че първо на теб управлението предложи нов контракт?
- Просто по този начин се развиха събитията. Дали аз съм първи, или някой различен, това няма някакво значение, само че да, усещам се добре, че ми бе препоръчан нов контракт и ще се разчита на мен за в бъдеще.
- Защо одобри да останеш в Левски? Заради евентуалната нова „ синя “ приказка ли?
- Абсолютно, да. Това е моят обичан клуб, харесва ми, благополучен съм и желая тук да се развъртвам, да натрупвам триумфи и да се развъртвам като футболист.
- На какво отдаваш мощните си изяви през есента? Смяната на позицията или гласуваното доверие в серия от мачове?
- Натрупаха се няколко неща, най-много това, че си заиграх на позицията. Това е моят пост. С идването, господин Стоилов знаеше доста добре това и незабавно ме върна в средата на терена. В същото време натрупах минути и цели мачове, което също оказа въздействие. Като прибавим и възобновяване от травма и извършената пълноценна подготовка, възвърнатата физика, всичко това оказа въздействие.
- А кое свое качество определяш като най-силно на терена?
- Това, че физически съм здрав. Справям се добре във въздуха, в единоборствата - също. Както се споделя във футбола – черноработник съм.
- За огромна част от почитателите остава прикрит подготвителният развой, защото гледат главно мачовете. Какъв вид занимания вкара Станимир Стоилов с идването си?

- На това се дължи смяната в тима. В подготвителния развой доста се подвигна равнището, доста по-професионално се работи, по-концентрирано, само че в същото време натоварващо. Почивките са къси, тренировките са близки до мача като интензитет и натоварване, със строго избрани тактически инструкции, които съблюдаваме. Със сигурност за нас е по-интересно в този момент, когато заниманията са открити за почитатели. По-забавно е, упражняваме с по-голямо въодушевление.
- Какво се случи преди година? Тогава тъкмо стартира да играеш мощно, най-много в оня мач в Разград, а по-късно се контузи и дълго време беше отвън терена. Имаше ли миг на обезсърчение поради дългото неявяване?
- Това бе много тежък миг, контузията бе характерна. Първите 2-3 месеца не можаха да ми кажат каква е диагнозата, а откакто я откриха, предприехме неверно лекуване. Трябваше да се оперирам в Германия, а ние избрахме консервативно лекуване, което не ми оказа помощ. Дълго време влачих този проблем, болеше и не минаваше. Оттогава мина година, не поисквам на никой такава контузия. Сега към този момент съм много по-добре, за което съм доста благополучен.
- Помага ли ти наличието в клуба на имена като Наско Сираков, Даниел Боримиров, Станимир Стоилов, Цанко Цвенанов, които са дали толкоз доста на клуба и търсил ли си препоръки от тях?
- Разбира се. Наясно сме какво са дали за Левски и какви триумфи са имали. Всеки ден гледаме да взимаме оптимално доста от тях. Хубавото е, че те непрекъснато се интересуват от нас. Взели са ни драговолно, както се споделя и гледат да оказват помощ на всички. Говорим непрекъснато. Те самите дават препоръки, от време на време и аз диря за да се модернизирам.
- А ти какъв съвет би дал на младеж, който преди малко е направил първа подготовка с тима и е изискал мнението ти?
- Да си построи точна и ясна цел и да я следва. Повечето млади футболисти желаят да са звезди или да играят в несъмнено състезание, само че нямат ясна концепция по какъв начин това да се случи.
- Опитвал ли си се къде на смешка, къде съществено да убедиш твоя брат Божидар да се върне в Левски и да играете един до друг?
- Напоследък приказваме за това. Доста бих се радвал, в случай че пристигна и заиграем, само че на този стадий доста мъчно може да се случи. Той има други проекти и едно завръщане в България му е като финален вид. Той самичък би трябвало да си реши, аз не му се греша.

- Усещаш ли се подготвен за възможна повиквателна за националния тим?
- Ако реши господин Петров да ме повика, аз съм отсреща. Какво значи подготвен – тренираш, трудиш се и в случай че пристигна този късмет, гледаш да го сграбчиш и да се възползваш. Разбира се, че ми е фантазия да съм в националния тим и ще се веселя, в случай че един ден попадна там.
- Как се мотивираш преди значими мачове – музика, филми или нещо друго?
- Да, това с музиката и аз го върша. Но по-скоро виждам да предпочитам по-спокойни песни, да съм спокоен самият аз и да се усещам по този начин, като че ли излизам на подготовка, с цел да не си въвеждам ненужно напрежение. Излишно е, нямам потребност от него.
- А коя твоя обичана книга е оказала най-голямо влияние върху теб?
- Последната, която ми направи доста мощно усещане, е на Марко ван Бастен. Дори я дадох на моя другар Радослав Цонев. Страхотно ентусиазъм, научих доста забавни неща от първо лице. Иначе „ Алхимикът “ на Паулу Коелю ми е обичана, тя ми е повлияла в някои аспекти…
- Не е загадка, че имаш връзка с доведената сестра на Валери Божинов. В кръга на шегата по-лесна ли е връзката с жена, която знае какво е засада?
- Абсолютно правилно. Тя много ми оказва помощ. Откакто съм с нея, също имам напредък в играта си, което би трябвало да се означи. Подкрепя ме, влиза ми в състояние, въпреки всичко е от футболно семейство и спомага да се усещам по-добре.
- Оптимист ли си за пролетния дял от шампионата, когато ще дойдат и новите попълнения?
- Абсолютно! Първо желая да вземем оптимален брой точки до края есента. След това да проведем добра подготовка, с цел да сме подготвени за втория дял. Като прибавим и новите попълнения, мисля, че ще изглеждаме доста, доста по-добре. Приоритет ни е Купата на България и мисля, че изцяло допустимо е да я спечелим.
- За край, можеш ли да ни отведеш на мястото, където се виждаш след 5 години във футболно естество?

- Играе ми се в Англия. Мечта ми е да играя в Ливърпул, само че съм склонен и да съм в националния тим. Също по този начин бих желал да играя дълго в Левски, да пробием в Шампионската лига и да печелим още веднъж оценки. Да върнем остарелия Левски, както се споделя.
Източник: sportlive.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР