Полупрозрачни куполи, камбанарии и минарета, устояващи на полярния вятър: фестивалът

...
Полупрозрачни куполи, камбанарии и минарета, устояващи на полярния вятър: фестивалът
Коментари Харесай

Фестивалът на ледените скулптури беше открит в Китай

Полупрозрачни куполи, камбанарии и минарета, устояващи на полярния вятър: фестивалът на ледените статуи е в разгара си в далечния север на Китай, предадоха Българска телеграфна агенция и Франс прес.

Тази година проявата минава под знака на Пътя на коприната.

Няма палми, оазиси или камили в Харбин, огромният град в североизточен Китай, близо до съветската граница, където всяка година се организира най-големият фестивал на ледените статуи.

Фестивалът, проведен на едно от най-студените места в Китай (с температури сред -17 и -28 градуса в сряда), разрешава на посетителите да се разходят из същински град от лед, осветлен през нощта от разноцветни прожектори. Проявата притегля милиони гости от старта си през 1985 година

Ефемерните статуи тази година са въодушевени от античния Път на коприната, който е пресичал Централна Азия, свързвайки Китай с Европа със своите кервани от камили.

Фестивалът е първият, който отваря порти за гости, откогато новият ковид "удари " Китай, преди да се популяризира по целия свят предходната година.

За да убедят туристите да дойдат и да се любуват на ледените дворци, макар страха от епидемията, уредниците понижиха цената на входния билет.

Фестивалът на ледените статуи в Харбин ще продължи до края на февруари.

Giant snow mazes, illuminated frozen towers and crystal palaces etched from vast blocks of ice greeted visitors to China's annual ice festival in Harbin
— AFP News Agency (@AFP)
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР