Полуфиналният сблъсък на Уимбълдън между Новак Джокович и Яник Синер

...
Полуфиналният сблъсък на Уимбълдън между Новак Джокович и Яник Синер
Коментари Харесай

Ощетен ли беше Джокович? Удължен вик коства на Джокович точка в 1/2-финала срещу Синер

Полуфиналният конфликт на Уимбълдън сред Новак Джокович и Яник Синер ни предложи голям брой първокласни разигравания, само че в същото време ни направи очевидци и на една извънредно спорна обстановка, откакто съдията на стола реши да отнеме точка от сърбина поради провикване по време на разиграването.

Рекордьорът по трофеи от Големия шлем напълно доминираше събитията на корта и скоропостижно завоюва откриващия сет, след което още при започване на втората част осъществя пробив и поведе с 3:1. При резултат 15:15 в идващия си сервис гейм балканецът пласира превъзходен бекхенд по правата, с който си гарантираше надзор върху разиграването оттова насетне и съвсем несъмнено щеше да приключи в своя изгода. Тогава обаче основният съдия Ричард Хай прекъсна разиграването, отсъждайки точката непосредствено в интерес на италианеца.

Според правилника по време на разиграването тенисистите нямат право да приказват и наподобява, че английският арбитър е решил, че викът на Джокович при отиграването на бекхенда е траял прекомерно дълго и това би могло да повлияе на концентрацията на Синер. Бившият №1 в света бе шокиран от това решение на главния съдия и незабавно се насочи към стола му в опит да разбере аргументите, само че диалогът сред двамата не продължи дълго и Ноле бързо се върна на линията за сервис в желанието си да не губи ритъма, в който се намираше досега.

Съдията на стола обаче не спря дотук и по-късно в гейма даде и предизвестие за просрочване на времето сред точките на Джокович, който даже бе изправен пред заплаха от загуба на подаването си. Въпреки всичко обаче сърбинът съумя да измъкне този спорен гейм и да усили преднината си в резултата.

Djokovic was called for `hindrance` on this play and the point was given to Sinner
Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР