Полуфиналистът от последното световно първенство по футбол Хърватия показа класа

...
Полуфиналистът от последното световно първенство по футбол Хърватия показа класа
Коментари Харесай

Хърватия постигна убедителна победа над Египет във финала на FIFA Series в Кайро

Полуфиналистът от последното международно състезание по футбол Хърватия сподели класа и обърна Египет от 0:1 до 4:2 в среща от новия шампионат FIFA Series. Домакините откриха с този шампионат и новия си суперстадион " Египет Стейдиъм ".

Защитникът Рами Рабия откри резултата още в 6-ата минута след подаване на Мохамед Хамди от лявото крило, само че по-късно последваха четири гола в тяхната врата. Никола Влашич, Бруно Петкович, Андрей Крамарич и Ловро Майер вкараха.

Египтяните можеха да удвоят преднината си в 18-ата минута, когато нападателят на Нант (Франция) Мостафа Мохамед остана самичък против вратаря Неделко Лабрович. Мохамед копна топката над вратаря, само че за благополучие на хърватите тя се отби в страничната греда и се върна в полето.



Този пропуск стимулира хърватите и в 21-ата минута Влашич изравни. Нападателят на Торино получи топката на ъгъла на наказателното поле от Лука Модрич и с удар по земята наказа вратаря Мохамед Габал. След този гол обстановката се утежни още повече за домакините, защото Хърватия продължи да господства, а Бруно Петкович от десетина метра прати топката над горната греда малко преди края на първата част.

През второто полувреме той се поправи, изпращайки същински снаряд в мрежата с глава след подаване от корнер. Крамарич отново с глава повиши на 3:1 в 77-ата минута, а Ловро Майер усили преднината с четвърти гол пет минути преди края на постоянното време. Трети от шестте гола в мача с глава вкара Абдул Монеим за 2:4 в 4-ата минута на добавеното време.

След като завоюва първата среща с дузпи против Тунис, в този момент с втората си победа печели и шампионата. Това беше и шампионатът с най-голям сан от общо шестте в първото издание на FIFA Series, до момента в който другите пет бяха в Азербайджан, два в Саудитска Арабия и в Шри Ланка.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР