Полуфиналистът на Уимбълдън от 2014 година спечели жребия и избра

...
Полуфиналистът на Уимбълдън от 2014 година спечели жребия и избра
Коментари Харесай

Гришо отвя сърбин на Уимбълдън и записа 20-ата си победа на този ...

Полуфиналистът на Уимбълдън от 2014 година завоюва жребия и избра да сервира. Нашенецът започва пределно съсредоточен, проби във втория гейм и бързо затвърди за 3:0. При 5:3 Димитров подаваше за спечелването на първия сет. Той поведе с 40:0 и затвори частта за 27 минути при втората си опция, когато сърбинът изпрати ретура си в навън.

 

Още в откриващия гейм на идващия сет българинът стигна до пробив и го осъществя неотложно, след което затвърди на нула. В осмия гейм 33-годишният Гришо се озова в състояние 40:40 след първата си двойна неточност в мача. Но с два отлични начални удара взе подаването си за 5:3. В десетия гейм Димитров сервираше за 2-0 сета. Той дръпна с 40:0 и завърши с 14-ия си ас.

В третата част 56-ият в света Лайович направи първия си пробив в срещата за 2:0, откакто бекхендът на Григор отлетя в навън. Юношеският първенец в Лондон от 2008 година Димитров излезе от миникризата, дължаща се на физическия дискомфорт, който изпитваше, и съумя да направи рибрейк, освен това на нула за 3:4. В идващия гейм хасковлията отрази две точки за нов пробив, взе подаването си и по този начин изравни резултата в сета. В 11-ия гейм Григор поведе с 40:0 на сервис на противника и отново го проби на нула, след което сервираше за успеха. Той отрази точка за пробив, след което стигна до мачбол, който осъществя след бекхенд в мрежата на сърбина.

 

Димитров завърши с 45 печеливши удари, от които 16 аса, при 23 непредизвикани неточности. Той завоюва 92 % от точки при разигран собствен първи сервис.

За триумфа той получава 90 точки за международната класация, където е номер 10, както и 93 хиляди английски лири от наградния фонд (преди облагането с данъци).

 

 
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР