Полуфиналът в Лига D на Лигата на Нациите между Северна

...
Полуфиналът в Лига D на Лигата на Нациите между Северна
Коментари Харесай

Баражът между Северна Македония и Косово ще се играе без публика

Полуфиналът в Лига D на Лигата на Нациите сред Северна Македония и Косово, който е и бараж за Евро 2020, ще се играе без аудитория на 26-и март на на стадион "Тодор Проески " в Скопие. Това е безапелационното решение на Правителството на Република Северна Македония и се чака само да се утвърди и от Футболната федерация на страната, която пък от своя страна би трябвало да осведоми УЕФА.

Министърът на опазването на здравето на Северна Македония Венко Филипче на днешната конференция разгласи, че държавното управление е взело решение всички спортни надпревари в идващите 30 дни да се организират без аудитория. Тъй като решението влиза от през днешния ден, това значи, че надпреварите ще се организират пред празни трибуни до 10-и април, написа най-тиражният вестник в някогашната югорепублика ekipa.mk.

В този интервал влиза и срещата сред Северна Македония и Косово. Победителят от този дуел ще гостува на спечелилия от мача сред Грузия и Беларус във финалния дуел за място на Европейското състезание.

"Правителството на Република Северна Македония на своето заседание взе решение за възбрана на провеждането на спортни мероприятия в страната за идващите 30 дни, сподели Филипче. Официалната причина е отчет на Комисията по заразни заболявания, а в Северна Македония има четири потвърдени случая на инфектирани жители с ковид. Последните двама са фамилна двойка, която се е върнала от Бреша с рейс.

От Футболната федерация на Северна Македония обясниха авансово, че всички билети за мача към този момент са разпродадени. С оглед на смяната на обстоятелствата, парите ще бъдат върнати на закупилите билети. Вестник "Република " пък написа, че казусът не е толкоз коронавирусът, а започващата на 26-и март предизборна акция. Властта в Северна Македония се опасява футболната среща да не бъде употребена с политически цели.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР