Получили сме подкрепа от НАТО и съответно си подготвяме и

...
Получили сме подкрепа от НАТО и съответно си подготвяме и
Коментари Харесай

Денков иска Русия да обясни защо е настанила свои кораби в нашата икономическа зона

Получили сме поддръжка от НАТО и надлежно си приготвяме и нашата защита по крайбрежията, тъй като в тези времена никой не знае какво може да се случи, разгласи министър председателят

„ България приготвя защитата си по крайбрежията на Черно море поради навлизането на съветски бойни кораби в икономическата ни зона. Премиерът допусна също, че повода за това нахлуване може да са находищата на газ “.

Това разгласи пред Българска национална телевизия министър председателят Николай Денков.

„ Русия би трябвало да изясни, аз до момента не съм чул отговор, за какво тя е сложила под неин надзор, нейни кораби на част от нашата икономическа зона. Между другото в тази зона се намират и находищата на газ, които ние бихме желали да създаваме, дали пък това не е причина да се намира там. Това, което ще създадем - ние сме част от силите на НАТО, посочили сме тази информация, получили сме поддръжка от НАТО и надлежно си приготвяме и нашата защита по крайбрежията, тъй като в тези времена никой не знае какво може да се случи “, сподели той.

Според оценката на Денков, има риск да загубим средства по проектите за териториално развиване и енергиен преход по Плана за възобновяване. „ Ние сме последният късмет тези 1,4 милиарда лв. да влязат в районите, когато влязохме като кабинет се оказа, че нищо не е правено по тези проекти “, твърди министър председателят.

По думите му приемането на бюджета за 2023 година трансформира живота на хората, защото не става въпрос просто за едни цифри.

„ Всеки бюджет, когато е признат и е верен като салда, той трансформира орисите на хората. Показали сме, че знаем по какъв начин се събират доходи и по какъв начин се покачват приходите, ще го създадем и с Бюджет 2024. Цените се покачват, има инфлация, това, което е значимо - приходите да порастват по-бързо от инфлацията “, съобщи Денков.

Министър-председателят съобщи и, че нямал ментори и не се поддавал на напън. Определи като градивен диалога с президента Румен Радев при срещата им по време на „ Мача на вярата “ на националния стадион, проведен от Стилиян Петров.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР