„Получихме тревожни данни за болница „Лозенец“, а именно действия на

...
„Получихме тревожни данни за болница „Лозенец“, а именно действия на
Коментари Харесай

ГЕРБ със сигнал до прокуратурата срещу Кацаров за прикриване на злоупотреби в болница „Лозенец“

„ Получихме тревожни данни за болница „ Лозенец “, а точно дейности на изпълнителния шеф на лечебното заведение, който беше назначен от служебния министър на опазването на здравето Стойчо Кацаров и беше освободен от доцент Стоименова. Самият той е сключил контракти със себе си и си е давал заплата, което е довело до корист с обществени средства и изразходването на над 40 хиляди лв. на данъкоплатците “, съобщи на конференция в Народното събрание проф. Костадин Ангелов от ГЕРБ за освободения шеф на болничното заведение доцент Радосвет Горнев.

Депутатът от ГЕРБ и някогашен здравен министър цитира и инспекцията извършена от КПКОНПИ, която откри спор на ползи във връзка с доцент Горнев. „ По наши данни министърът на опазването на здравето по това време Стойчо Кацаров е уведомяван неколкократно за противоправните дейности на изпълнителния шеф на болница „ Лозенец “ освен в частта за подписване на трудово правно отношение самичък със себе си, а и за други противоправни дейности “, сподели проф. Ангелов. Той добави, че в тази връзка е осъществен и одит на болничното заведение септември месец предходната година, като Кацаров е знаел за тези дейности на доцент Горнев, само че не е подхванал никакви дейности.

„ Прикривал ли е Стойчо Кацаров противоправни дейности на доцент Радосвет Горнев и направил ли е закононарушение по работа за неупражнен надзор в качеството му на принципал? “, запита проф. Ангелов.

Той съобщи, че в тази връзка ще изпратят сигнал до Софийска градска прокуратура и Икономическа полиция да бъде осъществена инспекция дали е осъществено закононарушение по работа, за неупражнен надзор от страна на Кацаров в качеството му на принципал на лечебното заведение.
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР