Получихме сигнали за само един оператор по отношение на граничния

...
Получихме сигнали за само един оператор по отношение на граничния
Коментари Харесай

Христанов: 200 млн. пропуснати ползи от монопола при граничен контрол на товарите

" Получихме сигнали за единствено един оператор във връзка с граничния надзор на товарите на Граничен контролно-пропусквателен пункт " Капитан Андреево ", даже са дописвани наредби. Това коства най-малко 200 млн. пропуснати изгоди. Работата непрекъснато се саботира от упоменатия монополист. Психически тормоз се оказва върху наши хора, които си пускат отпуск и напущат, тъй като се опасяват. "

Това съобщи зам.-министърът на земеделието Иван Христанов в " Твоят ден " по NOVA NEWS.

По думите му през последните години има 10 сигнала, на които е отговаряно уклончиво. " Имаше предизвестия към чиновници на БАБХ откакто поискахме документи. От Азия идват камиони с хранителни артикули, а при граничния надзор би трябвало да има документален и хигиеничен надзор, както и лабораторен, в случай че са част от подлежащите на подобен. Има и лице, отговорно за товара. Всичко, като се изключи санитарния и лабораторния надзор, се е правило от един оператор, което е спор на ползи ", изясни той.

Според него вярното нещо е на този Граничен контролно-пропусквателен пункт страната да откри надзор върху дейностите на надзор на храните. " Днес ще входирам по-обширен сигнал и ще желая непрекъснато полицейско наличие на границата. Блокира се работата на пункта поради инспекциите, тъй като турски водачи се сърдят ", разкри Христанов.

Той отхвърли опцията за продоволствена рецесия, породена от войната в Украйна. " Рискът за взривяване на атомен реактор в Украйна понижава и зърно за изхранване и за фураж няма да е належащо да се купува в допълнение. Не се бавим, само че административни процедури вършат изкупуването невероятно. Очакваме до седмица-две да можем да изкупим зърното. Имаме 4-5 пъти остатък на зърно, спрямо потреблението ", уточни зам.-министърът.

Христанов разяснява изказванията, поради които КПКОНПИ го проверява, че е член на ръб на комерсиална компания, само че посочи, че всичко е законно регламентирано, а самият той неотложно е изискал да напусне. Въпреки това, това още не се е случило.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР