Получихме покана от Кирил Петков и Христо Иванов за разговори

...
Получихме покана от Кирил Петков и Христо Иванов за разговори
Коментари Харесай

Корнелия Нинова: ПП-ДБ ни канят в конституционно мнозинство, но няма да участваме

„ Получихме покана от Кирил Петков и Христо Иванов за диалози за конституционно болшинство от 180 гласа. Събрахме нашите групови органи, Изпълнителното бюро и парламентарната група, и имаме решение да не участваме. “

Това съобщи на брифинг в Народното събрание водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова , представена от „ Българска телеграфна агенция “.

Тя подсети, че за бързата процедура за смяна в Конституцията са нужни 180 гласа , само че това няма да стане благодарение на „ столетницата “. Нинова добави, че когато бъде импортиран формален документ в комисията по конституционни въпроси, тогава от Българска социалистическа партия вероятно ще създадат своите оферти .

Подобен бе отговора и на въпроса по отношение на каква би трябвало да бъде в изията за фигурата на основния прокурор , който да замести на поста отстраненият Иван Гешев. Според водача на Българска социалистическа партия занапред предстоят съвещания с конституционалисти, които ще проведат другата седмица, след което партията ще излезе с някаква позиция по проблема.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР