Получихме над 1500 сигнала заради бурята вчера. От тях над

...
Получихме над 1500 сигнала заради бурята вчера. От тях над
Коментари Харесай

Фандъкова: Получихме над 1500 сигнала заради бурята в понеделник

Получихме над 1500 сигнала поради бурята през вчерашния ден. От тях над 900 са за наводнени публични и частни здания. Имаме единствено 3 сигнала за паднали дървета в реки ". Това съобщи кметът на София Йорданка Фандъкова по време на инспекция на почистването на сектор от Владайска река, представена от Българска телеграфна агенция.

Столичният кмет призовава хората да не изхвърлят боклуци в дерета и речни корита и посочи като неприятен образец дере в Драгалевци засипано с едрогабаритни и битови боклуци. По думите й, такива боклуци могат да блокират положението на дерето и да станат причина за съществени проблеми. 

" Към момента нямаме данни за съществени вреди върху инфраструктурата и това се дължи и на дейностите по предварителна защита - почистването на шахти, почистването на речни корита и би трябвало да продължим да го вършим непрестанно ", каза още Йорданка Фандъкова.

" След снощния рекорден дъжд от 50 литра на квадратен метър равнището на реките спада ", успокои столичният кмет. 

Фандъкова напомни, че Столична община годишно почиства 500-метровите сектори на язовирните стени. Според нея това е извънредно значима задача, която подсигурява сигурност на обитаемоте места, които се намират наоколо до общинските язовири.

През днешния ден ще продължат дейностите по разчистване на шахти, премахване на паднали клони и дървета, както и почистването на пътните платна от наноси, свлечени от пороя.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР