Получихме категорично послание от всички страни-членки за усилването на отбранителния

...
Получихме категорично послание от всички страни-членки за усилването на отбранителния
Коментари Харесай

Заков: Ситуацията налага бързи, макар и непопулярни решения

Получихме изрично обръщение от всички страни-членки за усилването на отбранителния капацитет на Алианса включително и на източния фланг. Това съобщи министърът на защитата Драгомир Заков на брифинг пред български публицисти в Брюксел след края на изключителната среща на министрите на защитата, осведомят от пресцентъра на МО.

Към този миг от българска страна това е българската бойна група. Тя се управлява от България и се среща се под оперативния надзор на главнокомандващия на силите на НАТО, добави Заков.

Министърът на защитата разясни, че, има написани ограничения и проекти за още по-сериозно увеличаване на сигурността, в случай че рецесията в Украйна се развие.

В отговор на въпрос на публицисти за обстановката към защитата на въздушното ни пространство, Драгомир Заков уточни, че за Военновъздушните сили решенията са отлагани дълго време. В обстановка сме, в която би трябвало да се взимат бързи и виновни решения, въпреки и те да са непопулярни, добави той.

В кратковременен и средносрочен проект няма по какъв начин да запълним нашите дефицити, в това число и на българска територия. В дълготраен проект задачата ни е България от потребител на сигурност, да се трансформира в снабдител на сигурност, съобщи Заков.

На срещата в Брѝксел съдружниците и сътрудниците обявиха цялостната си поддръжка за суверенитета и териториалната целокупност на Украйна в границите на нейните интернационално приети граници.

Министър Заков акцентира, че непосредствените стъпки на съдружниците следва да засилят непоколебимата увереност да останат единни пред тази сериозна опасност за евроатлантическата сигурност и интернационалния ред.

Припомняме, че преди няколко дни президентът Румен Радев организира работна среща с министъра на отбраната Драгомир Заков, началника на отбраната адм. Емил Ефтимов и командира на ВВС генерал-майор Димитър Петров. Беше разисквана концепцията български самолети да пазят въздушното ни пространство.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР