Получихме информация, че във ВЕЦ Цанков камък в периода 13-15

...
Получихме информация, че във ВЕЦ Цанков камък в периода 13-15
Коментари Харесай

ДБ: Властите крият от хората сериозна авария във ВЕЦ Цанков камък

Получихме информация, че във Водноелектрическа централа " Цанков камък " в интервала 13-15 октомври има настъпила сериозна повреда, която е довела до преустановяването на централата. Това разгласи на брифинг в Народното събрание депутатът от " Демократична България " Йордан Иванов.

Парчета от бързо падащия савак са минали през тръбопровода и са спрели в една от машините, което е довело до повреда и прекратяване на работата на " Цанков камък ". Важно е да кажем, че тази централа е в средата на каскада Въча и се затруднява работата на Водноелектрическа централа " Тешел " и Водноелектрическа централа " Девин ". Заедно с това подсещаме, че на каскада Белмекен - Момина клисура има закъснение на съществуващата рехабилитация, съобщи Иванов, представен от novini.bg.

Заедно с тази повреда, която се крие от обществото, все още в страната има неработещи държавни ВЕЦ-ове с мощ един блок на АЕЦ Козлодуй. Това е действителен риск за енергийната сигурност на страната. Министерството на енергетиката крие тази информация, няма публични известия, въпросният случай не е доказан. Затова призоваваме министърът на енергетиката да отговори за какво се крие за тази повреда, която е станала преди повече от 15 дни. Защо се прикрива тази повреда като планов ремонт и има цялостна възбрана чиновници да мълчат и да не разкриват информация по тематиката? Какви са вредите по Цанков камък и по кое време централата ще бъде пусната в употреба, питат от Демократична България.

През 2017 година ние предупредихме, че има проблем с ПАВЕЦ " Чаира ", който ще докара до цялостното прекратяване на активност. Сега споделяме, че със забавената рехабилитация по каскада Белмекен - Момина клисура ще се случи същото, акцентира Йордан Иванов.
В интервал, в който енергийната сигурност на страната би трябвало да бъдат главен приоритет проблемите, свързани с ръководството на държавната енергетика, са извънредно съществени. Изключително значимо е ръководството на държавната енергетика да бъде умело, уточни зам.-председателят на ПГ на " Демократична България ".

Атанас Атанасов настоя изпълнителната власт да даде обществена информация за положението на всички уреди в българската енергетика, с цел да сме наясно по какъв начин посрещаме зимата.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР