Получихме информация, буквално отпреди час, че във ВЕЦ Цанков камък“

...
Получихме информация, буквално отпреди час, че във ВЕЦ Цанков камък“
Коментари Харесай

ДБ пита защо се крие от обществото сериозна авария във ВЕЦ „Цанков камък“

Получихме информация, безусловно отпреди час, че във Водноелектрическа централа „ Цанков камък “ в интервала 13-15 октомври има настъпила сериозна повреда, която е довела до прекратяване на работата ѝ. Това сподели на брифинг в Народното събрание Йордан Иванов, член на ПГ „ Демократична България “.

Тази централа е в средата на каскада „ Доспат-Въча “ и се затруднява работата на Водноелектрическа централа „ Тешел “ и Водноелектрическа централа „ Девин “, добави той.

По думите му на каскада „ Белмекен-Момина клисура “ има закъснение на съществуваща рехабилитация.

Заедно с тази повреда, която се крие от обществото, все още в страната има неработещи държавни Водноелектрическа централа с мощ един блок на АЕЦ „ Козлодуй “. Това е действителен риск за енергийната сигурност на страната, акцентира депутатът. Иванов изрази терзанието си, че Министерство на енергетиката криело тази информация.

Призоваваме министъра на енергетиката да отговори за какво се крие тази повреда повече от 20 дни, какви са вредите по " Цанков камък " и по кое време ще бъде пусната централата в употреба.

Атанас Атанасов настоя изпълнителната власт да даде обществена информация за положението на всички уреди в българската енергетика, с цел да сме наясно по какъв начин посрещаме зимата.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР