Получих последните данни на БНБ за преките чуждестранни инвестиции в

...
Получих последните данни на БНБ за преките чуждестранни инвестиции в
Коментари Харесай

Чуждестранните инвестиции се оказаха повече след ревизия на БНБ

" Получих последните данни на Българска народна банка за директните задгранични вложения в България. Както сами може да се убедите от обстоятелствата по-долу, следим сериозен растеж единствено за 1 година. Считам, че говоренето за " пагубен срив на вложенията " е по-скоро непознаване на данните ". Това написа в профила си във Фейсбук министър председателят Бойко Борисов във връзка непознатите инвестиции у нас.
По думите му " проверка отпреди два дни на Българска народна банка " е повишила размера на непознатите вложения в страната до 826.4 млн. евро към септември 2018 г . Преките инвестиции от чужбина за актуалната година съгласно Борисов също надвишават миналогодишното равнище.
" От началото на 2018 година единствено по Закона за поощряване на вложенията са издадени 19 документа за капиталови планове. Общо плануваните вложения по тях възлизат на над 700 млн. лева и се чака откриване на близо 2000 нови работни места. До края на годината чакаме общият размер на плановете да стане 29 с размер на плануваните вложения от 1.6 млрд лева, които ще основат близо 6000 нови работни места ", написа още министър председателят.

Припомняме, че в края на септември съгласно статистиката на Българска народна банка за първите седем месеца на годината размерът на вложените в чужбина български капитали бе 278.9 млн. евро. В същото време директните непознати вложения, вложени у нас, бяха на стойност 219.9 млн. евро.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР