получи нов шанс за живот, след като му поставиха сърдечен

...
получи нов шанс за живот, след като му поставиха сърдечен
Коментари Харесай

Дете получи нов шанс за живот, след като му поставиха сърдечен стент на 4-тия ден от раждането


получи нов късмет за живот, откакто му сложиха сърдечен стент, когато е едвам на 4 дни. Малкият Петър е избавен с прецизна диагностика и. И тази година има за цел точно да обезпечи инсталация за няколко лечебни заведения. Кампанията ще бъде отдадена на деца с редки генетични болести.

Чакано и мечтано дете, той се появява на този свят със сърдечен недостатък и с заплаха за живота.

„ Трудно се приема, мъчно се осмисля. Всеки един родител мисли, че той е отговорен “, споделя Натали Николова, майка на Петър Иванов.
Дете получава нов късмет за живот, откакто лекари слагат стент на сърцето му, още когато е на 4 дни
Снимка: bTV
Само на четири дни, Петър към този момент има подложен стент на артериалния канал. На 9-мия месец е и първата му интервенция.

„ Определено се наложи бързо да порасне, да премине през доста тествания, в които трябваше да се оправя самичък, тъй като няма никой до него ", добавя още майката.

„ Той е едно от децата, на които, когато пораснат споделяме, че ги познаваме, преди майките им да са ги видели ", споделя проф. Анна Кънева, шеф на клиниката по детска кардиология на Националната кардиологична болница.

Всяка година към 400 деца постъпват в детското кардиологично интензивно поделение на националната Кардилогична болница. Лечението на всяко едно от тях, в избран интервал, се подкрепя от уред за белодробна вентилация. Именно с подобен е лекуван и Петър.
Дете получава нов късмет за живот, откакто лекари слагат стент на сърцето му, още когато е на 4 дни
Снимка: bTV


„ Всички те имат потребност от подкрепяне на дишането след сърдечната интервенция, защото сърцето и белият дроб са свързани “, изяснява доктор Димитър Печилков, шеф на Отделението за следоперативно интензивно лекуване и реанимация на деца в Националната кардиологична болница.

Петя също се лекува в Кардиологичната болница поради междупредсърден недостатък. С нейните рисунки лекарите провеждат галерия. Шегува се, че е един от връстниците на акцията „ Българската Коледа “.
Петя се лекува в Кардиологичната болница поради междупредсърден недостатък.
Снимка: bTV

„ Тя е самобитен мост сред прелестните положителни хора, които са подготвени да оказват помощ, и нуждаещите се от тази поддръжка, с цел да живеят пълноценно “, споделя Петя Павлова.

Петър към този момент е добре. Наричат го смелия двегодишен воин. А Петя мечтае и други деца в потребност да срещнат своите спасители в бяло.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР