получи 21 месеца условна присъда и глоба за измама и

...
получи 21 месеца условна присъда и глоба за измама и
Коментари Харесай

Бившият шеф на Audi Руперт Щадлер получи условна присъда и глоба за Дизелгейт

получи 21 месеца условна присъда и санкция за машинация и немарливост в  с Volkswagen от 2015 година Той е първият наказан по случая топ управител, оповестява " БиБиСи ".

Щадлер не е упрекнат, че е наредил потреблението на програмен продукт за машинация на излъчванията, само че признава, че не е направил задоволително, с цел да спре измамата и продажбите на засегнатите коли .

В правосъдната зала преди месец неговият юрист чете самопризнанието му. В него няма самопризнание за директно присъединяване в абсурда, а единствено за неточности позволени при оправянето с въпроса. Накрая Щадлер удостоверява написаното с едно " да ".
 Дизелгейт и в
Дизелгейт и в " Ауди "

Ще бъдат изтеглени 127 000 автомобила

Първоначално отхвърля обвиняването, само че две години и половина по-късно той и други двама обвинени получават предложение за съглашение . Според съглашението, в подмяна на техните признания, ще избегнат присъда отнемане от независимост .

Заедно с условната си присъда Щадлер получи санкция от 1,1 милиона евро.

Волфганг Хац, някогашен началник на моторите на Audi, получи две години условна присъда за машинация и санкция от 400 000 евро. Друг инженер получи 21 месеца и по-малка санкция. И двамата са признали за манипулиране на дизелови мотори.

Според критици 1,1 милиона евро не са голяма санкция спрямо приходите на Щадлер и годишните облаги на Volkswagen.

Според прокурорите толкоз доста хора са били забъркани, че е съвсем невероятно да се разпознава кой е бил виновния .
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР