Получени са 39 сигнала до момента, но няма и следа

...
Получени са 39 сигнала до момента, но няма и следа
Коментари Харесай

Трето денонощие продължава издирването на Александър от Перник

Получени са 39 сигнала досега, само че няма и диря от дребния Александър, който изчезна в региона на Перник. Издирването продължава, разпитани са очевидци, в това число и бащата. На този стадий няма данни детето да е жертва на закононарушение. Версиите за случая са повече от една. Това оповестиха на ексклузивен брифинг от полицията и прокуратурата. 
В огромната интервенция вземат участие и жандармерия, дронове с термокамери, отряди на Планинската избавителна работа, представители на столичното аварийно-спасително звено, както и доста доброволци. В работата е включен и хеликоптер.
" Където има построено видеонаблюдение в града на общинско равнище, имаме достъп до него и се гледа непрекъснато. Постоянно се работи, ревизират се сигнали. Самият случай е подобен, обаче, че няма образец, по който да се работи ", сподели старши комисар Павел Млеканов от ОДМВР-Перник и прикани хората, които имат някаква информация или желаят да алармират по случая да се обаждат първо на 112. 
" Периметърът на търсене единствено в гористата околност е в радиус към 15-16 км, другояче се претърсва цялата област. А е разгласен за търсене на територията на цяла България ", добави Млеканов. 
Той съобщи, че по данни на бащата, майката ще пътува към България, защото тя не е тук.
" Към момента са разпитани очевидци от близкия кръг на детето, които са го обгрижвали и са имали непосреден контакт с него. Установени са неговите личностни особености, привички, методът, по който е обгрижвано, здравното обслужване, което му е било обезпечено. До момента не са събрани доказателства, които да сочат, че детето е жертва на закононарушение ", изясни представителят на Окръжната прокуратура в Перник Албена Стоилова. 
„ Доказателствата сочат, че неведнъж се е случвало за къси интервали детето да бъде изпускано от взор поради болестта му, което е обвързвано с хиперактивност, която мъчно бащата управлява ”, уточни още тя.
Органите на реда изрично отхвърлиха информацията бащата на детето да е подлаган на детектор на лъжата. Той обаче е разпитан към този момент два пъти. „ Показанията му в качеството на очевидец не са спорни ”, акцентира Стоилова.
Няма данни детето да се е возило в градския превоз. Проверяват се всички камери - общински и на частни домове.  
Междувременно близки на фамилията му оповестиха, че момчето от клипа, който беше публикуван в обществените мрежи, не е Александър.   
„ Категорично това не е Александър. Бащата през вчерашния ден беше разгласил, че детенцето е забелязано. Предвид създалата се обстановка, той не може да разсъждава трезво и детенцето все още на никое място не е забелязано. Нито на записи, нито по камери - няма и диря от Сашко ”, изясни близкият до фамилията на детето Марио Антонов.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР