Получаването на ваксина срещу грип е важен начин да се

...
Получаването на ваксина срещу грип е важен начин да се
Коментари Харесай

Защо ваксината срещу грип е важна за децата?

Получаването на ваксина против грип е значим метод да се предпазите от грип ния вирус. Всъщност за деца та е също толкоз значимо да се имунизират, както и за възрастните, изключително за дребните деца , които са по-склонни да се разболеят съществено от грип.

Но има и някои нужни защитни ограничения, които би трябвало да знаете, преди да пристъпите към ваксина. Ето какво би трябвало да знаете за противо грип ните ваксини за деца и най-хубавия метод да ваксинирате детето си.

Защо приемането на грип е значимо за деца та
Докато детето ви е на шест месеца или повече, то би трябвало да прави грип всяка година.

Поставянето на ваксина за грип за вашето дете е толкоз значимо, тъй като множеството деца към момента не са построили никакви антитела против грип. Антителата са протеините, които вашите имунни кафези употребяват за битка със характерни инфекции и до момента в който не сте изложени на грип ния вирус, няма да развиете антителата за битка с него.

„ Докато възрастните са изложени през целия живот на такива офанзиви, деца та нямат тази имунологична история и това ги прави изключително податливи на зараза “, споделя доктор Лора Хейнс, професор по имунология в Университета на Кънектикът.

Как работи имунизацията против грип ? Как защищава от грип и за какво се трансформира всяка година

Тъй като имунната система на деца та няма " памет " за това по какъв начин да се пребори с грип а, споделя Хейнс, те са изложени на по-голям риск от по-тежки инфекции, които могат да изискват хоспитализация. Центровете за надзор и предварителна защита на болесттите (CDC) пресмятат, че всяка година сред 7 000 и 26 000 деца под пет години са приети в болница за грип.

По-малките деца , изключително деца та под пет години, са изложени на риск от затруднения и е по-вероятно да се нуждаят от здравна помощ за възобновяване от грип. Някои затруднения, които дребните деца могат да срещнат, включват:

Дехидратация
Инфекции на ухото или синусите
Пневмония, тип белодробна зараза

Рядко се случва деца та да умрат от грип , само че неналичието на ваксина може да увеличи този риск. 

Ваксини за деца
Децата би трябвало да се имунизират против грип всяка година и CDC предлага да се имунизират преди края на октомври. Но има специфични защитни ограничения, които би трябвало да вземете, когато ваксинирате деца , съгласно възрастта на детето.

Противо грип ният грип за деца
Когато бебетата могат да получат грип
Децата могат да получат същия грип като възрастните, стига да са на възраст над шест месеца. Ваксината няма да работи за бебета под шест месеца, защото имунната им система не може да построи съответни грип ни антитела.

Деца над шест месеца би трябвало да заобикалят грип ната ваксина единствено в случай че имат животозастрашаващи алергии към нея или към някоя съставна част.

Назален спрей

Деца под 2-годишна възраст обаче не би трябвало да получават назален спрей, защото това може да аргументи хрипове. Децата също би трябвало да заобикалят назалния спрей, в случай че:

Те са имали тежка алергична реакция към която и да е съставна част във имунизацията
Те имат отслабена имунна система или са имунокомпрометирани
Те живеят с някой с отслабена имунна система, защото би трябвало да заобикалят контакт с това лице в продължение на 7 дни, с цел да избегнат предаването на вируса във имунизацията
Те са на възраст от 2 до 17 години и одобряват медикаменти, които съдържат аспирин или салицилат
Те са на възраст от 2 до 4 и са имали астма или анамнеза за хрипове през последните 12 месеца

Получаването на 2 противо грип ни ваксини може да е належащо за някои деца

За възрастни приемането на една ваксина годишно работи за създаване на задоволително антитела за битка с грип а. Въпреки това, " за разлика от възрастните, множеството деца нямат авансово действителен имунитет против грип ", споделя Хейнс. Поради тази причина, деца под осем години може да се наложи да вземат две ваксини, с цел да компенсират ниските си равнища на антитела.

Деца, които в никакъв случай преди не са получавали грип на ваксина или които са имали единствено една ваксина в предишното, би трябвало да създадат две противо грип ни ваксини за настоящия грип ен сезон. Двата изстрела би трябвало да се вършат с период минимум четири седмици.

Ако детето се нуждае от две ваксини, най-добре е да извършите първия изстрел към началото на септември, защото отбраната против грип ще стартира едвам две седмици след втората ваксина. Ако не сте сигурни дали детето ви се нуждае от две ваксини, попитайте вашия педиатър.

Ако не сте сигурни коя ваксина да вземете за детето си, говорете с вашия педиатър, с цел да намерите най-хубавия вид за вас.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР