Получаването на цистит след полов акт е често срещано при

...
Получаването на цистит след полов акт е често срещано при
Коментари Харесай

Причини за цистит след секс

Получаването на цистит след сексуален акт е постоянно срещано при дамите

Чудили ли сте се за какво дамите получават цистит след сексуален акт? Трябва ли да се тревожите за това? Продължете да четете, с цел да научите повече за тази тематика, може би ще намерите отговорите на тези и още въпроси.

Това е постоянно срещано положение при дамите, изключително бактериалният цистит. Този вид се предизвиква от бактериална зараза. Според здравни изследвания 60% от дамите ще страдат от него най-малко един път в живота си. В тази група до 80% от случаите са случаи на цистит след сексуален акт.

Какво е цистит?

Строго видяно, това включва инфектиране на пикочния мехур, без значение от повода. Повечето хора имат вяра, че това е същото като зараза на пикочните пътища. Но не е по този начин. Циститът включва инфектиране. Инфекцията на пикочните пътища обаче включва присъединяване на микроорганизъм, най-често бактерии.

По този метод можем да класифицираме това положение в две групи:

  • Бактериален цистит
  • Неинфекциозен цистит

Бактериалният цистит се предизвиква от микроорганизъм, в множеството случаи бактерия (най-често ешерихия коли). В тези случаи микроорганизмът навлиза в пикочните пътища през уретрата. След това се развъжда, образувайки бактериални колонии. Това предизвиква признаците на положението.

  • Чужди тела: уринарен катетър или катетър, подложен в уретрата за дълъг интервал от време, може да докара до това положение
  • Лекарства: също така възпалението на пикочния мехур е непряк резултат от някои химиотерапевтични медикаменти
  • Химикали: също така някои субстанции в продуктите за женска хигиена, като да вземем за пример спрейове за женска хигиена или спермицидни желета, могат да причинят раздразнение
  • Радиация: лъчетерапията при дами, лекувани за рак, може да докара до това
  • Интерстициален цистит: това е хронично инфектиране на пикочния мехур без ясна причина. Естествено, по тази причина е толкоз мъчно да се лекува.
  • Други положения: най-после, някои болести като болести на гръбначния мозък, които предизвикват „ неврогенен пикочен мехур “

Цистит след сексуален акт

Научно потвърдено е, че сексът е рисков фактор за цистит при дамите. Според едно изследване дамите, които вършат секс повече от четири пъти месечно, употребяват контрацептиви и са правили секс през последните тридесет дни, са по-склонни да развият цистит.

Следователно има характерен израз за тази зараза на пикочните пътища, обвързвана със секса: посткоитален цистит. Освен това изследването разпознава минимум пет аргументи, заради които сексът може да докара до инфекции на пикочните пътища при дамите.

Орални контрацептиви

Те трансформират менструалния цикъл на дамите. Те също по този начин трансформират естественото деяние на хормоните върху женското тяло. Оралните контрацептиви отслабват лигавицата на пикочния мехур – това е най-вътрешната част на органа. Това улеснява колонизацията на бактерии като Escherichia coli.

Презервативи

Материалите, от които са направени презервативите, също могат да обиден лигавицата на пикочните пътища на дамите. Това го прави по-уязвим към инфекции и улеснява размножаването на бактерии. Въпреки това е значимо да запомните, че не всички тела реагират по един и същи метод на тези материали.

Навлизането на бактерии

Сексът благоприятства колонизирането на бактерии от външната среда в пикочните пътища на дамите. В допълнение, мъжкият пенис може да работи като притежател или придвижванията, включени в сексуален акт, могат да доведат до цистит.

Хигиенни привички след секс

Един от факторите, най-свързани с този проблем и секса, е хигиената на дамите след секс. Когато дамите не уринират незабавно след сексуален акт, е по-вероятно влезлите бактерии да останат в пикочния мехур и да се размножат.

Травма на уретрата

Сексът съставлява контузия на уретрата на дамата, която е доста покрай вагината. Повтарящите се придвижвания, включени в половия акт, отслабват пикочните пътища на дамите, благоприятствайки навлизането на външни бактерии.

Източник: popantofi.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР