Получаването на социални детски помощи ще бъде прекратено за една

...
Получаването на социални детски помощи ще бъде прекратено за една
Коментари Харесай

Спират за година детските помощи при 5 неизвинени отсъствия на ученик за месец


Получаването на обществени детски помощи ще бъде прекъснато за една година при 5 неизвинени отсъствия на възпитаник по неуважителни аргументи или 3 дни отсъствия на детето в месеца. Това реши Народното събрание с признатите на второ четене промени в закона за общественото подкрепяне. Предложението бе импортирано от ГЕРБ.

До момента законът предвиждаше при 5 неизвинени отсъствия отнемане от детски надбавки единствено за съответния месец. Спрените помощи ще отиват в детската градина или учебното заведение, а институцията ще взема решение дали с тях ще бъдат закупени училищен принадлежности или други нужни неща.

Промените засягат и еднократната финансова помощ за първолаците. Тя към този момент ще се изплаща на две равни елементи - при започване на първия и на втория образователен период. Досега помощта се изплащаше при започване на първия образователен период.

Втората група оферти визира трайнобезработните лица, които получават месечни помощи. Идеята на "Обединени патриоти " е чиновник на Агенцията за обществено подкрепяне да слага годишни задания и оценки за повишение на грамотността и трудовата подготовка на всичкитрайно безработни лица. Ако безработният получи две поредни негативни оценки, помощта ще бъде понижена с 50% за една година.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР