Получаването на германско гражданство може да бъде улеснено в бъдеще

...
Получаването на германско гражданство може да бъде улеснено в бъдеще
Коментари Харесай

Германското правителство ще улесни получаването на гражданство

Получаването на немско поданство може да бъде улеснено в бъдеще съгласно законопроект, който следва да бъде утвърден през днешния ден от немския кабинет, съобщи ДПА.

Мигрантите би трябвало да имат опция да получават немски паспорт по-бързо, макар че има условия, свързани с икономическата и демократичната интеграция. Законопроектът изрично изключва даването на поданство на хора, направили закононарушения по антисемитски или расистки аргументи.

Министърката на вътрешните работи на Германия Нанси Фезер дефинира проектозакона като основен за опазване на конкурентоспособността на Германия.

Участваме в битката за най-хубавите мозъци, сподели през днешния ден Фезер пред " Редакционснецверк ". " Ще спечелим най-хубавите мозъци единствено в случай че те в действителност могат да станат част от обществото ни в близкото бъдеще ", добави тя.

Законопроектът, показан от Фезер, разрешава и притежаването на паспорт от повече от една страна, което е още една основна смяна в досегашната политика на Германия. 

Законопроектът е част от проектите, оповестени от лявоцентристкото съдружно държавно управление под управлението на социалдемократа Олаф Шолц, което пристигна на власт през декември 2021 година след повече от десетилетие и половина ръководство на консерваторите в най-голямата европейска стопанска система. 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР