Получаването на адекватен и спокоен сън е от решаващо значение

...
Получаването на адекватен и спокоен сън е от решаващо значение
Коментари Харесай

Как правилно да изберете матрак според позата на сън?

Получаването на съответен и спокоен сън е от решаващо значение за нашето общо здраве и изцяло благоденствие и изборът на подобаващ матрак е забележителна крачка в постигането на тази цел. Но знаете ли, че позата ви по време на сън може да играе значима роля при определянето на типа матрак, който ви подхожда най-добре? Това е правилно! Всяка поза на сън има неповторими условия за обезпечаване на вярна опора и изправяне на гръбначния дирек. В тази обява ще ви насочим как да извършите верния избор според позата си на сън.

1. Странична поза по време на сън:

Ако спите встрани, имате потребност от матрак, който да обезпечава подобаваща омекотяваща опора, с цел да облекчи точките на напън, изключително към раменете и бедрата. Средномек до мек матрак с положителни потъващи свойства е съвършен за хора със странична поза на сън. Търсете вид, който предлага отлична опора, с цел да поддържате гръбначния дирек вярно изправен и да предотвратявате всевъзможен дискомфорт.  могат да поддържат тялото по друг метод, по тази причина е значимо да го съобразите с метода си на спане.

2. Поза на сън - по тил:

За хората, които спят по тил, вярното състояние на гръбначния дирек е от решаващо значение. Трябва да изберете матрак, който предлага междинна неотстъпчивост, с цел да сте сигурни, че гърбът ви получава нужната опора. Твърде мекият може да докара до поглъщане на тялото ви и до погрешно поддържане на гръбначния дирек. От друга страна, прекалено твърдият може да сътвори точки на напън. Търсете модел, който обезпечава баланс сред опора и комфорт, позволявайки на гръбначния ви дирек да остане в естествената си позиция.  новия си комфортен матрак, на който ще спите най-малко 10 години.

3. Поза на сън - по стомах:

Спането по стомах може да докара до натоварване на врата и долната част на гърба, в случай че матракът не обезпечава подобаваща опора. За хората, които избират тази поза, се предлага приблизително корав до корав матрак, с цел да се поддържа гръбначният дирек в една линия и да се предотврати дискомфорт. Този вид матрак ще помогне за по-равномерното систематизиране на телесното ви тегло, намалявайки риска да се разсъните с болки.

4. Хора с комбинирана поза:

Ако сте склонни да сменяте разнообразни позиции за сън през нощта, имате потребност от модел, който обезпечава еластичност и се приспособява към изменящите се потребности. Търсете такъв с добра изолираност на придвижването, с цел да не пречите на колегата си, когато се движите. Помислете за матрак със междинна неотстъпчивост, който предлага баланс сред опора и комфорт, съобразени с другите позиции на сън.

5. Помислете за вида на тялото си:

Освен позата ви по време на сън, видът на тялото ви също играе роля при избора на подобаващ матрак. По-тежките хора може да се нуждаят от по-твърд, с цел да не потъват прекомерно доста, до момента в който по-леките може да намерят за по-удобен по-мекия. Вземете поради телесното си тегло, когато избирате равнището на неотстъпчивост на матрака.

6. Опитайте, преди да купите:

Когато избирате матрак, постоянно е целесъобразно да го изпробвате, преди да вземете решение. Посетете магазин за матраци и прекарайте известно време в лежане върху разнообразни типове матраци, с цел да видите кой от тях е най-удобен за вашата поза на сън. Не прибързвайте с решението - отделете време, с цел да прецените и сравните наличните благоприятни условия. Не забравяйте, че извършването на покупки онлайн е чудесна опция, а към този момент описанията на матраците ни дават цялостна информация за всичко належащо. 

Не забравяйте, че когато инвестирате във първокачествен матрак, вие инвестирате както в качеството на съня си, по този начин и в цялостното си богатство. Избирайки този, който дава отговор на вашата поза по време на сън, можете да си осигурите по-добро качество на съня, понижен дискомфорт и усъвършенствано поддържане на гръбначния дирек. Затова отделете време за изследване, изпробвайте разнообразни разновидности и вземете осведомено решение. Тялото ви ще ви благодари за това!
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР