Получаваме пари за ремонт на покрива и ги харчим за

...
Получаваме пари за ремонт на покрива и ги харчим за
Коментари Харесай

Актуализациите на бюджета и щедрите харчове не водят държавата в правилната икономическа посока

„ Получаваме пари за ремонт на покрива и ги харчим за ваучър довечера “, изясни метафорично финансистът
„ Най-лесното е страна да взема задължения и да ги харчи за каквото ѝ падне, а след това бъдещи ръководещи да се оправят “. Това разяснява пред Българска национална телевизия някогашният вицепремиер и министър на стопанската система в държавното управление на Национална движение „Симеон Втори", и претендент за министър председател на Има Такъв Народ – Николай Василев.

Според него обединението отиде прекомерно надалеч в своя ляв популизъм.

„ Актуализациите на бюджета и великодушните разходи не водят страната в вярната икономическа посока. Смятам, че съвсем няма значение дали актуализацията ще мине или не. В ограниченията няма нищо антиинфлационно “, безапелационен е финансистът.

В актуализацията на бюджета има заложен нов 10 милиарда дълг. Липсват обаче планове и разбори.

„ Парите за нарастване на пенсиите идват единствено от заеми и от Плана за възобновяване. Тоест - получаваме пари за ремонт на покрива и ги харчим за ваучър довечера “, изясни Николай Василев.

„ Несъгласието с популистката, разхитителна бюджетна политика на страната е една от главните аргументи Слави да напусне обединението. Оказа се, че Слави е един от най-големите десни реформатори в страната “, добави Василев.

Проблемът с обединението е „ химически и то през цялото време “, безапелационен е той.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР