Получателите на пратки и писма от Китай могат да бъдат

...
Получателите на пратки и писма от Китай могат да бъдат
Коментари Харесай

Можем ли да се заразим с коронавирус чрез пратка от Китай?

Получателите на колета и писма от Китай могат да бъдат спокойни, че не са изложени на риск от заразяване с новия ковид, причиняващ смъртоносна пневмония. Това заяви Световната здравна организация в профила си в Twitter, съобщи БГНЕС.

Според последните разбори коронавирусите не живеят дълго по повърхностите на сходни обекти, твърдят от СЗО.

В края на декември 2019 година китайските управляващи записаха огнище на пневмония в град Ухан. Освен в Китай, заболяването е открита в 23 други страни. Към момента броят на инфектираните в Китай надвиши 11,7 хиляди души, а смъртните случаи са 259.

Междувременно стана ясно, че на чиновниците от колетните гишета в пощите са раздадени ръкавици за еднократна приложимост.

Още в понеделник чиновниците от пощата в Бургас са били оборудвани с задоволително количество ръкавици, описаха разказаха работещи там. Онлайн търговията от китайски уеб сайтове процъфтява.

Заради ниските цени от тях пазарят освен дребни клиенти, само че и търговци. За това и съвсем няма ден, в който да не се получават пратки от Далечния Изток. В момента обаче в страната върлува ковид, чиято смъртност доближи 2%. Вирусът към този момент се популяризира и в Европа и провокира всеобща суматоха.

Медици разясниха, че мярката с ръкавиците е пресилена, тъй като вирусът не може да оцелее, в случай че не се намира в хранителна за него среда. А такава среда не може да се обезпечи в пратка с облекла или аксесоари.

„ Вирусът живее и се популяризира в случай че е в правоприемник. Вероятността е повече от оскъдна, само че пък ръкавиците най-вероятно дават сигурност на чиновниците, които работят с китайските артикули “, разясняват специалисти.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР