Полското правителство заяви в сряда (24 март), че обмисля да

...
Полското правителство заяви в сряда (24 март), че обмисля да
Коментари Харесай

Положението с COVID-19 в Полша е критично

Полското държавно управление съобщи в сряда (24 март), че обмисля да изпрати пациенти с COVID-19 от райони, в които лечебните заведения са подложени на съществено напрежение, в региони, където има повече болнични кревати, откакто новите случаи доближиха рекордно на ден равнище от съвсем 30 000, оповестява Euractiv.
29 978 нови инфекции и 575 смъртни случая, свързани с през последните 24 часа, подчертаха какъв брой съществено Полша е наранена от третата вълна на пандемията и от мощно заразния вид на вируса, открит за първи път във Англия, съобщи организация Фокус. 
Броят на смъртните случаи е най-голям за тази година, а районите Мазовия, в това число столицата Варшава, и Силезия на юг са изключително мощно наранени.
 Исландия - европейският образец по какъв начин да се оправиш с ковид Исландия - европейският образец по какъв начин да се оправиш с ковид
Да, Исландия е далечен остров в Северния Атлантик, единствено с едно интернационално летище. И да, в него живеят по-малко от половин милион ду...
Новите коронавирус-ограничения ще бъдат оповестени в четвъртък, а министърът на опазването на здравето Адам Нидзелски и Католическата черква приканиха свещениците да лимитират църковните събирания в мощно религиозната страна по време на Великденските празници, когато храмовете нормално са цялостни.
„ Очите на са ориентирани към Силезия “, сподели Нидзелски, един ден откакто данните демонстрират, че от 305 налични респиратори 257 са заети и 2 894 от 3 723 болнични кревати са заети.
Той сподели, че държавното управление обмисля да реалокира пациенти от южните в източните райони, където лечебните заведения са по-малко напрегнати, само че някои лекари настояват, че здравната система в цялата страна е на ръба.
„ Навсякъде ни липсват кревати, дано не се заблуждаваме. Това е обстановка за цяла Полша “, сподели имунологът Павел Гжешевски пред Reuters.
В сряда броят на заетите кревати в Полша е 26 511, а броят на заетите вентилатори е 2537. Тези числа са от общо 35 444 болнични кревати, с които разполага на пациентите с COVID-19, и 3 366 респиратора.
 Хиляди кръстове в памет на умрелите от COVID-19 на площад в Прага (ВИДЕО) Хиляди кръстове в памет на умрелите от COVID-19 на площад в Прага (ВИДЕО)
Хиляди кръстове бяха нарисувани на настилката на Стария градски площад в Прага, заяви Българска национална телевизия. С камбанен звън и минута безмълвие Чехия от...
Консервативното държавно управление е изправено пред рецензии, че не е подкрепило здравната система, когато случаите са почнали да се усилват, като в същото време не е призовавало интензивно обществеността да съблюдава по-внимателно актуалните ограничавания.
Едва предходната седмица управляващите взеха решение да затворят моловете, хотелите, кината и театрите.
Обявявайки, че в четвъртък са планувани нови ограничения, министър председателят Матеуш Моравецки съобщи: „ Трябва да задушим третата вълна. Ето за какво ще обявим нови ограничавания..., които ще се ползват през седмицата преди и седмицата след празниците “.
По-рано по време на пандемията държавното управление се сблъска с рецензии, че не ползва строго ограничавания в църквите - католическата черква е близка до ръководещата партия „ Право и правдивост “ (ПиС).
Но до момента в който опозицията прикани държавното управление да затвори църквите за Великден, обичайните, или както написа Euractiv, „ крайнодесните “ се оповестиха против вероятните ограничавания за Великден.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР