Полското правителство призова в сряда оръжейната си индустрия да увеличи

...
Полското правителство призова в сряда оръжейната си индустрия да увеличи
Коментари Харесай

Полша призова оръжейната си индустрия да увеличи производството

Полското държавно управление прикани в сряда оръжейната си промишленост да усили производството на муниции, заяви Ройтерс.

В резолюция, призната от кабинета за увеличение на производството на муниции, се споделя, че съдружниците на Украйна се стремят да усилят доставките преди възможна пролетна атака.

" Насърчавам частни компании, държавни компании, задгранични субекти... бързо да поемат предизвикването да основат нови фабрики за произвеждане на муниции на полска територия ", сподели Матеуш Моравецки, представен от Ройтерс.

Премиерът разгласи, че държавното управление има намерение да отдели 2 милиарда злоти (над 463 млн. долара) от бюджета, с цел да финансира процеса.

Във вторник до 2 хиляди снаряда месечно. Париж възнамерява и да усили фонда, който разрешава Киев да купува френско оръжие.

Миналата седмица европейските водачи се споразумяха. Решението е част от стратегия на стойност 2 милиарда евро, която цели да възмезди финансово страните, които дават от своите боеприпаси на Украйна и да им помогне да ги попълнят с ново произвеждане. Едновременно с това Европейски Съюз се ангажира с стопански ограничения за увеличение на потенциала на европейското оръжейно произвеждане.

От тогава за производството на снаряди и ракети за потребностите на Украйна и за лични потребности, която се чака да бъде оповестена от Европейската организация по защитата.

България не желае да взе участие в поръчката, а президентът Румен Радев съобщи в Брюксел предходната седмица, че София няма да даде и от своите арменски запаси на Украйна, както и че ще желае гаранции от българските производители на муниции, че направени от тях поръчки не са с краен адресат Киев.

 Радев: България ще слага условия продадените боеприпаси да не бъдат давани на Украйна Радев: България ще слага условия продадените боеприпаси да не бъдат давани на Украйна
Всичко, което би трябвало да знаете за:
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР