Полското министерство на отбраната заяви, че беларусите провеждат учения близо

...
Полското министерство на отбраната заяви, че беларусите провеждат учения близо
Коментари Харесай

Полша обвини Беларус в нарушаване на въздушното й пространство, снайперисти пазят границата

Полското министерство на защитата съобщи, че беларусите организират учения покрай границата, по време на които машинете са прелетели на 3 километра във вътрешността в Полша, след което са се върнали назад.

Варшава дефинира случая като " следващ детайл от ескалацията на напрежението " на границата на страните.

Според изказването НАТО е осведомено за случая. Повикан е шарже д`аферът на Беларус, с цел да изясни обстановката, добавя организацията.

Минск отхвърли обвиняванията на Варшава. Беларуските военни хеликоптери не са нарушили границата с Полша, заяви министерството на защитата в в Минск в канала си в " Телеграм ".

" Обвинения в нарушаване на полската граница от хеликоптери Ми-24 и Ми-8 на военновъздушните сили и противовъздушната защита на Беларус са пресилени и отправени от полската войска и от политическото управление, с цел да оправдаят скупчването на сили и средства на беларуската граница ", споделиха от беларуското министерство.

По-рано  OSINT-аналитики SluzbyiObywatel заяви, че, съдейки по фотоси, двата хеликоптера - Ми-24 и Ми-8 - са прелетели на 3 км надълбоко в полска територия покрай село Бяловежа.

Първоначално Варшава отхвърли сходна информация, като отбелязва, че е била осведомена авансово от Минск за " подготвителни полети ", като не е записано нарушаване на въздушното пространство на страната. " Това е нещо всекидневно в граничния район ", сподели представител на оперативното командване на полските въоръжени сили подполковник Горишевски.

Вчера Варшава разгласи, че подхваща спомагателни ограничения за сигурност по границата си с Беларус след новината за разполагането в региона на наемници от частната военна компания " Вагнер " . Ситуацията беше разисквана от представители на полското държавно управление и водача на ръководещата партия " Право и правдивост " Ярослав Качински.

По границата към този момент ще патрулират снайперисти, написа в Twitter и пресцентърът на Главното командване на полските въоръжени сили.

" Вечерна разходка на чист въздух за здраве. Снайперистите са майстори в разузнаването, навигацията и работата с оръжие. Отличават се със самочувствие и самообладание ", се споделя в известието.

Командването разгласява и няколко фотоси на военни със снайперски оръжия на фона на ограда на полско-беларуската граница.

Poland deployed snipers on the border with Belarus

This was announced by the General Command of the Armed Forces of Poland.
According to Stanislav Zharin, authorized government for security, it is “dangerous ” on the border with Belarus, and “aggressive foreigners ” attack Polish…
— Spriter Team (@SpriterTeam)

 
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР