Полското контраразузнаване обяви, че е идентифицирало и арестувало през последните

...
Полското контраразузнаване обяви, че е идентифицирало и арестувало през последните
Коментари Харесай

ИЗВЪНРЕДНО: Варшава арестува един руснак и двама беларуски граждани за шпионаж

Полското контраразузнаване разгласи, че е разпознало и арестувало през последните дни съветски разузнавач, който е събирал разследваща информация за полските сили и силите на НАТО, както и двама беларуси, също обвинени в шпионаж. За това заяви „ Le Figaro “.

„ Доказателствата, събрани от контраразузнавателната работа, сочат, че въпросният мъж е събирал, по искане на съветските специфични служби, информация по отношение на бойната подготвеност на полските въоръжени сили и тези на НАТО “, уточни представителят на полските специфични служби Станислав Зарин в изказване.

Това известие идва в подтекста на съветската експанзия в Украйна, която провокира доста напрежение сред Варшава и Москва и докара до експулсирането на 45 съветски дипломати в края на март, последвано от експулсирането на същия брой полски хдипломати от Русия.

„ Той е жител на Русия, който живее в Полша от 18 години и има предприемаческа активност “, сподели представителят.

Той е настанен в следствен арест за три месеца, до момента в който „ се проучват доста конфискувани доказателства “.

В различен случай, оголен от полското контраразузнаване, бяха задържани двама беларуски жители. Те са обвинени, че са се опитвали да разпознаят цели от стратегическо значение за отбранителната дарба на Полша, уточни още Станислав Зарин.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР