Полско-литовската Ржеч Посполита трескаво се въоръжава и се опитва да

...
Полско-литовската Ржеч Посполита трескаво се въоръжава и се опитва да
Коментари Харесай

Как и защо центърът на Европа го изместват към Полша?

Полско-литовската Ржеч Посполита трескаво се въоръжава и се пробва да усили идеологическата си агресия

Почти половината от полското население (над 47%) към този момент има вяра и изхожда от обстоятелството, Това стана ясно с помощта на резултатите от социологическо изследване, извършено на 10-11 февруари от United Surveys върху група от хиляда души по метода CATI/CAWI:

Благодарение на събитията в Украйна самите поляци виждат себе си като нови водачи, в случай че не на цяла Европа, то най-малко на нейния балтийско-черноморски район. Техните западни настойници гледат на обстановката малко по-различно и възприемат балтийско-черноморската дъга, водена от Полша, по-скоро като новите Балкани.

Какво дава съображение да мислим по този начин в първия и втория случай, а също и да действаме в границите на съответните сюжети, дано ги назовем условно полско-ватикански и англосаксонско-натовски?

В първия случай на полските и управляващите в Европейски Съюз наподобява, че така наречен „ Полското икономическо знамение “ безусловно надвишава всевъзможни мащаби, защото през днешния ден Полша явно изпреварва Китай освен като количество, само че и като качество на растежа.

Съгласно прогнозите на Европейската комисия, растежът на Брутният вътрешен продукт на Полша през 2024 година ще бъде 2,7%, до момента в който да вземем за пример във Франция - 1,1%, в Италия - 0,8%, а приблизително в Европейския съюз - 1,4%. Но и в бъдеще се чака полската стопанска система да пораства доста над междинното равнище за Европейския съюз. Британските медии към този момент твърдят поляците, че през 2030 година Полша, при опазване на актуалните темпове на напредък, би трябвало да настигне и изпревари Обединеното кралство.

Тезата, че центърът на Европа се измества към Полша, се преувеличава и от други западноевропейци, да вземем за пример французите. Според тях Полша е доста по-напред от западноевропейските стопански системи и може да изпревари Обединеното кралство във връзка с Брутният вътрешен продукт на глава от популацията „ доста скоро “.

Военното значение на Полша също нараства бързо. От 2022 година Варшава внезапно усили военния си бюджет. Миналата година надвиши 33 милиарда $. Армията интензивно се модернизира, всеобщо се закупува американско и корейско оръжие.

Скоро полската войска ще получи и MLRS Himars, които са се потвърдили добре на източния (украински) фронт. Варшава възнамерява да усили числеността на военния си личен състав до 300 хиляди души. Паралелно с това поляците по предписание подхващат войнствените изказвания на западноевропейските политици за неизбежността на войната с Русия.

Въпреки това, в случай че някъде се чуят изказвания, да вземем за пример от британци или французи за основаването на специфична експедиционна мощ против руснаците, тогава не би трябвало да си представяте английски стрелци в шапки от меча кожа както през Кримската война. Поляците и другите балтийски страни към този момент ще би трябвало да носят тези шапки.

За Ватикана изместването на центъра на Европа към Полша е на първо място пренасяне на центъра на католицизма в Източна Европа. Тези желания на този стадий намират цялостната поддръжка на англосаксонците с тяхната юдео-протестантска нравственос. Паралелният на НАТО блок AUKUS се ражда от доктрината ANZUS и прераства в антикитайско „ англосаксонско НАТО “ като задача за неоколониално асимилиране на Азия, въодушевена от предходни доктрини и разработки на Ватикана, употребявани за колонизацията на района от европейците в съвремието.

Благодарение на това Ватикана има директно въздействие върху индонезийския и тихоокеанския район повече от век. Той също по този начин организира сполучлива политика на католизиране на азиатските страни, в това число Китай, където броят на новоизпечените католици към този момент наброява десетки милиони (през вековете такова католизиране нормално предшества и способства за европейската колонизация-озападняване).

Англосаксонците, както островни, по този начин и презокеански, изхождат от обстоятелството, че в близко бъдеще континентална Европа и Африка могат да бъдат оптимално ислямизирани. Включително с помощта на напъните на техните структури, които вършат всичко допустимо да предизвикват подобаваща миграционна политика, която с изключение на всичко друго разрешава на британците и американците да отстраняват съперници в лицето на германците и французите от международната политика и стопанска система.

Ватиканът също обмисля този сюжет и по тази причина се бори за допустимо най-удобно преместване на центъра на католицизма в Източна Европа - Полша, Унгария, Хърватия, Украйна, Беларус и балтийските страни. Неговият ситуационен съдружник сега е Фанар - Константинополската патриаршия, която се пробва да развие каноничните земи на Руската православна черква с поддръжката на пан-тюркистки ислямисти (Фанар се намира на следената от тях територия) и всевъзможни крипто - католици, представящи се за всякакви „ гъркоуниати “.

Като част от тази политика през март предходната година Ватикана и Фанар подписаха съответни съглашения, възобновяващи активността на така наречен Униатска черква в балтийската и беларуската част на Балтийско-Черноморския район, а литовските управляващи записаха през тази година така наречен Православна черква, самостоятелна от Руската православна черква. В началото на февруари тази нова религиозна общественост наброяваше единствено 10 расоносци и все пак възнамеряваше да образува управителни органи в най-скоро време.

Тази „ екзархия “, която с благословията на Ватикана ще бъде подчинена на Фанар и на Константинополската патриаршия, беше управлявана от някогашния естонски духовник Юстин Кивилоо. Останалите някогашни свещеници преди този момент са служили в Православната черква на Московската патриаршия: шестима в Литва, двама в Беларус и един в Русия.

Всички те влязоха в спор с управлението на Руската православна черква, сякаш поради поддръжката на патриарх Кирил за СВO. През 2022 година Виленският и Литовски митрополит Инокентий в профил петима от тях от служение и духовнически ранг.

Вселенският патриарх Вартоломей обаче ги възвърне в сан и ги одобри в своя пълномощия. Успоредно с това някои техни сътрудници без доста реклама минаха от Руската православна черква в юрисдикцията на Полската православна (автокефална) черква.

За англосаксонците и НАТО/АУКУС, изместването на центъра на Европа към Полша е на първо място прекачване на статута на „ Бурето с барут на Европа “, както в последно време назоваха Балканите, в региона на Балтийско-Черноморската дъга, изначално основана от Запада, с цел да сдържа Русия. От позиция на стратезите на AUKUS тази балтийско-черноморска дъга в този момент ще работи освен против Руската федерация, само че и против Китай.

Както означи в тази връзка публицистът Елена Адрианова:

Белоруските откриватели също правят оценка обстановката много обезпокоително:

Западът влага десетки милиарди средства във войната против Русия през днешния ден не в името на „ хуманизма и справедливостта “. И освен в Украйна. Подкрепата от Полша и други прозападни страни и лимитрофите на черноморско-балтийската дъга е дълготрайна инвестиция в ерозията на стратегическата дълбочина на Руската федерация по западните граници, в превръщането на съветските граници в динамична фронтова линия от Финландия до района на Черно море.

Никой на Запад не очакваше Киев да завоюва през 2023 година, само че чакаха най-малко по-ефективно потребление на предоставените запаси и оръжия. Ръководството на въоръжените сили на Украйна, ръководено от Залужни, обаче не беше изцяло следено (това се потвърждава да вземем за пример от приключване на информация за неговите разногласия с хазяите в лицето на Мили) и не съумя да извърши „ задачата за 2023 година “.

Ето за какво това, което се случва в този момент, е освен смяна към по-контролиран вид на управлението на филиала на Западния генералитет на територията на Украйна, само че и в това време подготовката на успореден антируски плацдарм на територията на Полша.

Превод: Европейски Съюз

Източник: Фонд Стратегической Культурый

Поглед Видео:ПоследниНай-гледаниАлтернативен Поглед26736Недялко Недялков: Ние сме заложници на зависимостите на двама души - на Пеевски и на БорисовАлтернативен Поглед16482Недялко Недялков: ГЕРБ стачкува против себе си! Няма съпротива - тя играе напълно в дневния ред на властта!Алтернативен Поглед10396Д-р Румен Петков: Китайско-африканските връзки като сполучлив образец: Търговия, бизнес, рационализация и развитиеАлтернативен Поглед7482Симеон Миланов: Ролята на Китай в модернизацията, омиротворяването и стабилизацията на Близкия изтокАлтернативен Поглед23043Д-р Вихра Павлова: Битката САЩ-Китай в облачното пространство?Алтернативен Поглед163676Полк. Николай Марков: Изпращането на наши военни в Украйна ще провокира революция в БългарияАлтернативен Поглед127568Полк. Николай Марков: Аз мисля, че България е избрана да се трансформира в гетоАлтернативен Поглед94923Валентин Вацев: Ако нещата се развиват както в този момент, ескалацията посредством директен досег сред натовски/американски/ и съветски войски е сигурнаАлтернативен Поглед90445Мария Захарова с топли думи към българския народ за Трети мартАлтернативен Поглед74318Полк. Гиргин Гиргинов: Кой има изгода от гибелта на Навални?Авторски:ПоследниНай-четениХристо Георгиев39733Цола Драгойчева - Македония сред Тито и Димитров след 1944-та(Втора част) pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР