Полско-беларуската граница е популярна опция за онези, които отчаяно искат

...
Полско-беларуската граница е популярна опция за онези, които отчаяно искат
Коментари Харесай

Зачестяват опитите за нелегално преминаване от Беларус в Полша

Полско-беларуската граница е известна алтернатива за тези, които обезверено желаят да влязат в Европейския съюз, макар построяването на стена. През последните дни опитите за прекосяване на границата са се нараснали.
За един ден регистрирахме 124 опита за незаконно прекосяване на границата от Беларус към Полша. Това става в сектори с реки и речни заливи. Много постоянно за задачата се употребяват понтони.
Конрад Швед, пресаташе на граничната защита

На този декор филантропичните организации, които работят по границата, се тревожат по какъв начин хората ще се оправят с идващата зима.
Ние и други организации получаваме от няколко десетки до няколкостотин призовки и молби за помощ всеки месец. През зимата хората са доста по-изложени на риск от загуба на здраве или живот. Хипотермията е проблем при примитивни условия, гори, езера, реки, блата, може бързо да се стигне до хипотермия, изключително в случай че човек няма уместно съоръжение и не е квалифициран.
Мариана Вартецка, Фондация Ocalenie

От Червения кръст оповестяват, че броят на националностите на хората, които минават полско-беларуската граница, надвишава 80. А някои хора са в неопределеност от месеци.

Преди няколко дни тялото на липсващ мъж беше намерено в река. Той беше разпознат и заровен в Полша. Идва зима и изискванията в горите към границата става все по-лоши, предава Магдалена Ходовник за Euronews.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР