Полският военнослужещ, който „изчезна“ на границата с Беларус, е имал

...
Полският военнослужещ, който „изчезна“ на границата с Беларус, е имал
Коментари Харесай

Варшава отрича бягството на полския военен на границата с Беларус

Полският военнослужещ, който „ изчезна “ на границата с Беларус, е имал „ съществени проблеми със закона и е напуснал военната си работа “. Това написа министърът на националната защита на Полша Мариуш Блашчак в „ Туитър “, представен от TACC, представена от " Фокус ".

„ Войникът, който изчезна през вчерашния ден, имаше съществени проблеми със закона и той подаде оставка от армията. Никога не е трябвало да бъде изпращан да служи на границата... Поисках уточнения от тези, които са виновни за това “, означи полският министър.

По-рано полските въоръжени сили потвърдиха изгубването на техния боец на източната граница на страната, само че отхвърлиха вероятността той да е избягал в Беларус. „ В четвъртък, 16 декември 2021 година, следобяд е открито отсъствието на боец от 11-и артилерийски полк, който е липсващ при осъществяване на служебни задания в региона на Наревка, Семяновка и Семяновско езеро “, се споделя в известието, което разгласява в „ Туитър “ 16-та механизирана дивизия.
свързани новини6315на 10.11.2021
" Веднага стартира огромна и интензивна издирвателна интервенция, в която вземат участие бойците и всички граничари. Издирването продължава непрестанно ", осведомиха военните. " Ние не удостоверяваме информацията, която се появява в някои медии за хипотетично бягство на боец в Беларус ", споделиха от дивизията. " Вземат се ограничения за изясняване на събитията към случая. "

По-рано Белоруският държавен граничен комитет (ДГК) заяви, че на 16 декември мъж, роден през 1996 година, е бил спрян покрай границата в региона, следен от Гродненската гранична група. Той разгласи, че е военнослужещ от 11-ти Мазурски артилерийски полк от 16-та Поморска механизирана дивизия на името „ Крал Казимир “, елементи от която са трансферирани за обезпечаване на защитата на границата с Беларус по време на изключителното състояние на граничните територии на Полша.

Във връзка с несъгласието с политиката, провеждана от Полша във връзка с миграционната рецесия и практиката на нечовешко отношение към бежанците, военнослужещият е изискал политическо леговище в Беларус, означават от ДГК.
Източник: pik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР