Полският външен министър Збигнев Рау подписа нота до Германия с

...
Полският външен министър Збигнев Рау подписа нота до Германия с
Коментари Харесай

Полският външен министър подписва нота до Германия с искане за репарации

Полският външен министър Збигнев Рау подписа нота до Германия с искане за репарации за вредите, породени по време на Втората международна война.

„ Дипломатическата нота, която преди малко подписах, ще бъде предадена на немското външно министерство. Той показва убеждението на полското външно министерство, че страните би трябвало да подхващат дейности, с цел да обезпечат стабилно споразумяване на казуса с репарациите “, сподели той на 3 октомври на конференция, излъчена от локалната .

Според дипломата Полша упорства страните да уредят „ заплащането от Германия на материални и нематериални обезщетения за вреди (във връзка с) окупацията и обезщетения на жертвите и техните фамилии “. Той изрази убеденост, че изплащането на репарации от Германия ще усъвършенства връзките сред Берлин и Варшава.

Министърът добави, че съглашението би трябвало да включва „ изплащането от Германия на обезщетение за материалните и нематериални вреди, нанесени на полската страна от тази експанзия и окупация, обезщетение на жертвите на тази експанзия и окупация, както и на техните фамилии членове за породените им вреди и вреди, както и систематично решение на въпроса за ограбените полски културни полезности и архиви “.

На 8 септември беше обявено, че до края на годината полските управляващи имат намерение да изпратят нота на Германия за репарации за вредите, породени по време на Втората международна война. След резултатите от Потсдамската конференция през 1945 година Москва и Варшава се договориха, че последната ще получи репарации от каузи на Съюз на съветските социалистически републики, който на собствен ред ще ги прибере от източната зона на Германия.

На 1 септември Варшава се обърна към Берлин с искане за репарации, изисквайки 1,3 трилиона $ отплата.

Въпросът за искане на нови заплащания от Германия беше издигнат в Полша преди няколко години. През 2017 година Народното събрание на страната сътвори комитет за контролиране на изплащането на репарации от Германия. Берлин на собствен ред отхвърли настояванията на Варшава, като уточни, че към този момент са изплатени огромни репарации. Полша също претендира за хипотетичното право да получи военни репарации от Русия.>  >

 
 
 
 >
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР