Полският външен министър Радослав Сикорски (долната камара на Конгреса на

...
Полският външен министър Радослав Сикорски (долната камара на Конгреса на
Коментари Харесай

Полша обвинява Конгреса на САЩ за забавената помощ за Украйна

Полският външен министър Радослав Сикорски (долната камара на Конгреса на САЩ) Майк Джонсън да разреши гласоподаване за нова американска помощ за Украйна, оповестява " Ройтерс ". По думите му, Джонсън ще бъде отговорен, в случай че законопроектът се провали и Русия напредне на бойното поле.

Изявлението му акцентира опасенията на Европа, че консервативните републиканци в Камарата на представителите, водени от Джонсън, ще блокират доставките на американски муниции, от които Украйна незабавно се нуждае, с цел да задържи съветските войски.

Както е известно,  и муниции, изключително тежки артилерийски снаряди. , откакто си върна към половината от територията, завзета от Русия при нейната пълномащабна инвазия през февруари 2022 година

В забележки пред мозъчния концерн на Атлантическия съвет Сикорски сподели, че Джонсън " в предишното е приказвал топло за Украйна ".

" Затова бих желал той да знае, че целият свят следи какво би направил и в случай че спомагателната мярка не мине и Украйна претърпи обрати на бойното поле, това ще бъде негова отговорност ", продължи той.
 Западът търси муниции за Украйна в трети страни
Западът търси муниции за Украйна в трети страни

Европейски Съюз възнамерява да достави 170 000 боеприпаса на Киев до края на март

Той имаше поради законопроект за финансиране от 95 милиарда щатски $, съдържащ 60 милиарда щатски $ помощ за сигурността на Украйна, който мина през следения от демократите Сенат този месец със 70 на 30 двупартийни гласове.

Офисът на Джонсън не отговори незабавно на искане за коментар.

Говорителят, съдружник на някогашния президент на Съединени американски щати Доналд Тръмп, предстоящият претендент на републиканците на изборите през ноември, който се опълчва на повече помощ за Украйна, изпрати Камарата на представителите в двуседмична отмора, без да подложи мярката на гласоподаване.

Той сподели на среща на партията на 14 февруари, че няма да одобрят мярката, налагана от президента Джо Байдън, който се чака да се изправи против Тръмп като претендент на демократите.

Сикорски сподели, че моли " персонално към ръководителя Майк Джонсън: апелирам, оставете демокрацията да върви по пътя си. Моля, дано подложим това на гласоподаване. "

Като представител, Джонсън взема решение какви сметки да бъдат препоръчани за гласоподаване. Някои републиканци, които поддържат помощта за Украйна, споделят, че мярката ще мине в Камарата, в случай че той позволи такава.

" Убийствената инвазия на съветския президент Владимир Путин в Украйна е подпомагана и насърчавана от незаконно семейство диктатори ", сподели Шикорски, имайки поради военната помощ, която.
 Кулеба: Украйна се нуждае от снаряди и муниции
Кулеба: Украйна се нуждае от снаряди и муниции

Зов за поддръжка против съветската експанзия

Победата на Путин в Украйна, сподели той, " ще предложения повече бандити на международната сцена и това ще има ужасни последствия ".

Камарата ще се върне във Вашингтон
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР