Полският тръбопроводен оператор PERN откри теч от една от линиите

...
Полският тръбопроводен оператор PERN откри теч от една от линиите
Коментари Харесай

Полша откри теч от петролопровода „Дружба“

Полският тръбопроводен оператор PERN откри теч от една от линиите на тръбопровода „ Дружба “, който придвижва нефт от Русия за Европа, оповестява Reuters. До този миг аргументите за повредата са незнайни. Течът е открит в сектор от тръбата, ситуиран на към 70 километра от полския град Плоцк.

Засега втората линия на петролопровода и други детайли от инфраструктурата на полския оператор работят обикновено.

В този миг всички служби на PERN (технически, оперативни, вътрешна пожарна и запазване на околната среда) подхващат дейности в сходство с логаритмите, планувани за този вид обстановки “, сподели операторът в сряда.

Петролният водопровод е ръководят от съветския държавен колос „ Транснефт “. Името му значи „ другарство “ и стартира да се строи при започване на 60-те години на предишния век и през днешния ден се простира върху мрежа с дължина 5500 километра, доставяйки петрола Уралс непосредствено в 7 рафинерии в Полша, Германия, Унгария, Словакия и Чехия.



Източник: Euronews

„ Дружба “ изпомпва сред 750 000 и 800 000 барела недопечен нефт на дневна база, като потенциалът му може да бъде повишен до 1.4 милиона дневни барела. След това горивото се преработва от компании в Европейски Съюз в дизел, нафта, бензин, смазочни материали и други артикули, които се продават в и отвън Блока.

Тези големи и непрекъснати размери трансфораха тръбопровода в център на енергийния бранш на Централна Европа, изграждайки цяла екосистема, която поддържа хиляди директни и непреки работни места, само че в това време основава висока степен на взаимозависимост от Русия.
Ако обявата е била забавна и потребна за Вас, не пропускайте да ни последвате в обществените мрежи Фейсбук, LinkedIn, Twitter и Instagram, както и да се запишете за E-mail бюлетина ни.
Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР