Полският президент Анджей Дуда вчера призова Европейския съюз да засили

...
Полският президент Анджей Дуда вчера призова Европейския съюз да засили
Коментари Харесай

Полският президент призова ЕС да засили санкциите срещу Русия заради Навални

Полският президент Анджей Дуда през вчерашния ден прикани Европейския съюз да ускори глобите против Русия поради репресиите на митингите в поддръжка на опозиционера Алексей Навални, заяви Франс прес.

"Ако желаеме да наложим уважаване на интернационалното право, единственият метод да го създадем без пушки, оръдия и бомби е /да го направим/ посредством наказания. Ние сме подготвени да помогнем за построяването на консенсус по този въпрос ", уточни Дуда в изказване за в. "Файненшъл таймс ".

Полският президент предлага също шефът на европейската дипломация Жозеп Борел да посети Русия идващия месец, в случай че до тогава Навални не бъде освободен.

Външните министри на 27-те ще се срещнат през днешния ден, с цел да обсъдят общ отговор на задържането и рецензия на Кремъл.

Десетки хиляди души участваха в протестни демонстрации в събота в Русия, по апела на Навални, с искане за освобождението му от пандиза, напомня организацията. Близо 3500 стачкуващи бяха арестувани, стигна се и до конфликти с полицията в няколко огромни градове, в това число в Москва, добавя Българска телеграфна агенция.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР