Полският президент Анджей Дуда увери, че изявлението от сряда на

...
Полският президент Анджей Дуда увери, че изявлението от сряда на
Коментари Харесай

Полският президент: Изявлението на Моравецки за оръжията за Украйна, е изтълкувано погрешно

Полският президент Анджей Дуда увери, че изказването от сряда на премиера Матеуш Моравецки, че Полша няма да доставя повече оръжия на Украйна, е изтълкувано неправилно.

„ Според мен министър-председателят сподели това: „ Ние няма да предадем на Украйна нашите нови оръжия, които в този момент купуваме като част от модернизацията на полската армия”. Нека не покачваме температурата, тъй като разногласието за възбраната на зърното спор визира единствено дребна част от нашите връзки, в действителност дребна част от връзките ни. Нека не разрешаваме той да засегне цялото, тъй като няма никакво съображение за това и от него ще се възползват единствено други”, съобщи Дуда в изявление за полската частна телевизия „ Те Фау Ен 24”.

Решението на Полша да удължи възбраната за импорт на украинско зърно подразни Киев. А думите на премиера Матеуш Моравецки бяха необятно коментирани в международните медии и бързо бяха свързани със разногласието за земеделската продукция, единствено няколко седмици преди полските парламентарни избори.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР